Greek

Ακαδημαϊκό Προσωπικό

 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Mερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ασφάλεια και Υγεία

  Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Αθανάσιος Αθανασίου είναι Λέκτορας στο KES College από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2019). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στη «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» και Πτυχίου (ΒΑ) στην «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος»,  από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Αθανασίου έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας και έχει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του ΕΞΥΠΠ (ΕΞωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης των κινδύνων) από το Υπουργείο Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπλέον, έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας μεγάλων εταιριών στην Κύπρο. 

  Από το 2010, ο κ. Αθανασίου είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Περιβαλλοντολόγων Κύπρου ενώ συνεργάστηκε και ως Επιστημονικός Σύμβουλος- Εξωτερικός Συνεργάτης με διάφορες εταιρείες.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φυσική Αγωγή

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fitness

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Χαράλαμπος Άσσος είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2018. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Φυσική Αγωγή του Πανεπιστημίου Semmelweis. Εν εξελίξει βρίσκεται και ο δεύτερος Μεταπτυχιακός του τίτλος με θέμα Special Inclusive Education από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο κος Άσσος κατέχει Μαύρη Ζώνη (SHOTOKAN 1st Dan) στο Καράτε. Από το 2014 εργάζεται ως γυμναστής και προσωπικός προπονητής σε Γυμναστήριο. Το 2017 εκπροσώπησε την Εθνική Ομάδα Κύπρου στο Bodybuilding ως προπονητής σε διεθνής αγώνες στο Εξωτερικό. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων / Marketing

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 - 5/2016 και από το 10/2017 - σήμερα. Είναι κάτοχος  μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ψυχολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ Νίκος Γεωργίου είναι Ανώτερος Λέκτορας Ψυχολογίας στο KES College από το 2009. Είναι κάτοχος PhD στη Ψυχολογία, Μεταπτυχιακού Τίτλου (MA) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Πτυχίου Ψυχολογίας και Δίπλωμα Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής. Συμμετείχε με παρουσιάσεις σε αριθμό διεθνών και τοπικών συνεδρίων ψυχολογίας. Ο Δρ. Γεωργίου έχει εργαστεί στις κεντρικές φυλακές (2005-2009), στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα Αθαλάσσας (2009) και στη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (2009) ως Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας. Επίσης, έχει εργαστεί ως βοηθός ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του. 

  Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις: Georgiou, N.A., Stavrinides, P. & Georgiou, S. (2016). Parenting and children’s adjustment problems: The mediating role of self-esteem and peer relations. Journal of Behavioral and Emotional Difficulties, 21(4) Pages 433-446.  

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φαρμακευτική

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Σοφία Γεωργίου είναι Ανώτερος Λέκτορας στο Κολλέγιο KES από τον Οκτώβριο 2021. Είναι κάτοχος Διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φαρμακευτικής), Μεταπτυχιακού τίτλου επίσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φαρμακευτικής) και Πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας). Το εαρινό εξάμηνο του 2021 εργάστηκε σαν Ακαδημαϊκός Υπότροφος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Κτηνιατρικής), διδάσκοντας το μάθημα Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία. Από το χειμερινό εξάμηνο του 2020, διδάσκει ως εκπαιδεύτρια στο Δημόσιο Επαγγελματικό Ίδρυμα Λάρισας τα μαθήματα Βιοχημεία Ι και ΙΙ. Από τον Οκτώβριο του 2020, εκπονεί μετα-διδακτορική έρευνα, Ε.Λ.Ι.Δ.Ε.Κ., Νέοι Ερευνητές. Δημοσιεύσεις: Sofia K. Georgiou-Siafis et al. (2020) Biochemical Pharmacology, 175, 113900, 10.1016/j.bcp.2020.113900, Sofia K. Georgiou-Siafis et al. (2020) European Journal of Pharmacolgy, 880, 173077, doi.org/10.1016/j.ejphar.2020.173077, Vasiliki-Dimitra C. Tsolaki et al. (2021) Journal of Cellular Physiology, 1-26, doi.org/10.1002/jcp.30595, Υποτροφίες (΄Ιδρυμα Ωνάση, Μποδοσάκη, και Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού) για την εκπόνηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ. Κωνσταντίνος Δέδες είναι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, της National Academy of Business Administration της Νέας Υόρκης, με ειδίκευση στα Διεθνή Επιχειρησιακά Χρηματοοικονομικά και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το ίδιο ίδρυμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με ειδίκευση την Επιχειρησιακή Στρατηγική και Λήψη Αποφάσεων. Από το πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο στην επιχειρησιακή στρατηγική και πολιτική ως Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος και παράλληλα τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (M.Sc.) του προγράμματος Ναυτιλία, Μεταφορές  και Διεθνές Εμπόριο.

  Έχει εργαστεί ως Ανώτερος Λέκτορας και Ακαδημαϊκός Διευθυντής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημίου Glyndwr και του κολλεγίου Blake Hall College του Λονδίνου. Επίσης έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος σε μεγάλους οργανισμούς παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών όπως και στέλεχος στο Χρηματιστήριο της Θεσσαλονίκης. Από το 2021, έχει αναλάβει τα καθήκοντα Συντονιστή του Προγράμματος Διοίκησης επιχειρήσεων στο KES College, μαζί με διάφορα διδακτικά αντικείμενα.

  Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας (ISO 9000), περιβάλλοντος (ISO 14000) και ασφάλειας πληροφοριών (ISO 27000), καθώς επίσης και ειδικευμένος στη Διαχείριση Κρίσεων.

  Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, ενώ έχει βραβευτεί από το World Ports Association για την ερευνητική του εργασία, σχετικά με την Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στα κύρια λιμάνια της Ελλάδας και από την Oxford Innovation και το Small Business Assοciation της Αγγλίας για την καινοτόμο πρότασή του στη στρατηγική ανάπτυξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Λογιστική

  Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με παιδαγωγικά και την επιστήμη του. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 - 2014. Επίσης δίδαξε Λογιστική στο ΑΞΙΚ το 1999 - 2001 και σε φροντιστήριο το 1992 - 1999. Εργάστηκε στην εταιρεία J & P (Σαουδική Αραβία) ως Ελεγκτής το 1988-1991. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αγγλική Γλώσσα

  Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κυρία Δίου Ελευθερία είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ για το τρέχων ακαδημαϊκό εξάμηνο. Είναι κάτοχος του Πτυχίου  Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και των πιστοποιητικών Train the Trainer Course και CELTA, πιστοποιητικά αναγνωρισμένα από το πανεπιστήμιο Cambridge για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό τίτλο DELTA “Teaching English as a Foreign Language” από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει εργαστεί τόσο στη Κύπρο όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο ως καθηγήτρια Αγγλικών. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της με κύριο στόχο τη σωστή και αποτελεσματική εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού  

  Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Άντρια Καλαθά είναι Λέκτορας στο ΚES College την περίοδο 02/2017 - 05/2018 και από το 10/2021 – σήμερα. Η κα. Καλαθά δραστηριοποιείται στον Τομέα της Υγείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εργάστηκε ως Προϊστάμενη τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού σε μεγάλο Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο και συνεχίζει την πορεία της στον Τομέα της Υγείας μέχρι σήμερα σε Οργανισμό Δημόσιου Δικαίου. Η εμπειρία της περιλαμβάνει πολλές ώρες διδασκαλίας από το 2012 σε διάφορα Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπου έχει εργαστεί στην επιμόρφωση και εκπαίδευση ενηλίκων. Κατέχει πτυχίο στα Μαθηματικά από το Sheffield Hallam University, UK και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μεταξύ άλλων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού στο CIIM και στην Επικοινωνία και Δημοσιογραφία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει επίσης στην κατοχή της το IPGCE από το University of Buckingham. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΝΑΔ από το 2020. Έχει στο ενεργητικό της εκπαιδεύσεις σε θέματα Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοίκησης σε Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια στην Κύπρο. Είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει και να βοηθηθεί μεταφέροντας όσα έχει αποκομίσει από τις επαγγελματικές και άλλες εμπειρίες της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φυσική Αγωγή

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fitness

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Μάριος Κούτζης είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Leicester και Πτυχίου με θέμα Health Science από το Lock Haven University. Από το 1990 – 2004 ήταν αθλητής μπάσκετ και διετέλεσε παίκτης των ομάδων ΕΝΑΔ, ΑΠΟΕΛ, Εθνική ομάδα Μπάσκετ Κύπρου κα. Από το 2002 – 2007 εργάστηκε ως Γυμναστής και από το 2007 είναι ιδιοκτήτης του Oxygen Gym. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

   

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Μαθηματικά και Στατιστική

  Προγράμματα Σπουδών: Εφοδιαστική Αλυσίδα

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:  H Δρ. Σοφία Κυριάκου είναι Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2020. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στη Στατιστική (University College London), Μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη Στατιστική  (University of Oxford) και Πτυχίου στα Μαθηματικά (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Από το 2011 έχει διδακτική εμπειρία Στατιστικής στην Ανώτερη Εκπαίδευση και Μαθηματικών στη Μέση Εκπαίδευση.

  Δημοσιεύσεις:

  Kyriakou, S., Kosmidis, I., & Sartori, N. (2019). Median bias reduction in random-effects meta-analysis and meta-regression. Statistical methods in medical research28(6), 1622-1636. 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φυσική Αγωγή

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fitness

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Αντρέας Κωνσταντίνου είναι καθηγητής ειδικής φυσικής αγωγής. Έχει σπουδάσει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων (Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού) με ειδικότητα στη γυμναστική για άτομα με ειδικές ανάγκες. Κατά τη διάρκεια του πτυχίου του εκτέλεσε πρακτική άσκηση στον Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο "ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ", στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, στην Ψυχιατρική Κλινική "Η ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ" κ.α. Το 2012-2013 ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στις Ειδικές Ανάγκες (Master of Arts in Special Needs) όπου πραγματοποίησε εθελοντική εργασία στο Bluecoat Secondary School. Στην ηλικία των 9 χρονών ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ξεκινώντας την κολύμβηση για 3 χρόνια. Στην συνέχεια ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία στο στίβο ώς αθλητής των 400 μέτρων με εμπόδια η οποία κράτησε για 10 χρόνια. Μετέπειτα, το 2014 και 2015 ασχολήθηκε με το body building and fitness όπου συμμετέιχε σε 2 διαγωνισμούς κατακτώντας 2η και 3η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία του (Men's physique μέχρι 1.74 cm). Εκτός απο το κομμάτι του σαν αθλητής, έχει συνεργαστεί με αθλητές υψηλού επιπέδου στο χώρο του body building με διακρίσεις στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Παράλληλα, το άθλημα του crossfit του κέντρισε το ενδιαφέρον φέρνοντας τον σε επαφή με την άρση βαρών, στην οποία μυήθηκε πριν 4 χρόνια. Τώρα αποτελεί μέρος της εθνικής ομάδας Κύπρου έχοντας φτάσει να είναι στην 1η θέση της γενικής κατάταξης. Από το 2013 εργαζόταν ως γυμναστής σε Γυμναστήριο και από το 2018 είναι ιδιοκτήτης του The Train Station Gym. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με την επιστήμη του. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αθλητική Διατροφολογία  

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fintess 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κύριος Χρίστος Κωνσταντίνου είναι λέκτορας στο KES College από το 2018. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Nottingham με πτυχίο στην επιστήμη της διατροφής. Εν εξελίξει βρίσκονται οι μεταπτυχιακές του σπουδές με τίτλο «Άσκηση Και Επίδοση» από τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητικής Διατροφής και το πανεπιστήμιο Middlesex. O κύριος Κωνσταντίνου έχει αρκετές διακρίσεις στον τομέα του αθλητισμού, μερικές από τις οποίες είναι:

  -Πρωταθλητής Κύπρου στο άθλημα της σωματικής διάπλασης στην κατηγορία Junior 2013

  -2η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες στο άθλημα της σωματικής διάπλασης στην κατηγορία Junior 2013

  -Βραβεύτηκε από την κυπριακή ολυμπιακή επιτροπή το 2013 σαν «καλύτερος έφηβος αθλητής στο άθλημα της σωματικής διάπλασης»

  -Πρωταθλητής Κύπρου στο άθλημα της σωματικής διάπλασης στην κατηγορία Junior 2014

  -Πρωταθλητής 2017 στο άθλημα του Δυναμικού Τριάθλου στην κατηγορία «Άρση Πάγκου»

  -Πρωταθλητής 2017 στο άθλημα του Δυναμικού Τριάθλου στην κατηγορία «Βαθύ Κάθισμα»

  -3η θέση στο άθλημα STRONGMAN 2018 όπου συγκαταλέγεται στους δυνατότερους αθλητές του νησιού.

  Εκτός από τον τομέα του αθλητισμού, O κύριος Κωνσταντίνου διακρίσεις και σε πολιτιστικό επίπεδο, αφού το 2010 βραβεύτηκε από τον δήμο του «για τις επιδόσεις του στα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό»

  O κύριος Κωνσταντίνου είναι πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Δυναμικού Τριάθλου η οποία είναι αναγνωρισμένη και αποτελεί άθλημα του ΚΟΑ. Αποτελεί Μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και είναι Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ADVANCED NUTRITION SCIENCE . Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ATHLETES INNOVATION GROUP, μιας ομάδας επιστημόνων που έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη και την εξέλιξη του αθλητισμού και συνεργάζεται τόσο με επαγγελματίες αθλητές όσο και με αθλούμενου που θέλουν να πιέσουν τα όρια τους.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονίστρια Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φυσική Αγωγή

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fitness

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Φρόσω Κώστα-Ιωάννου είναι Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2018. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» ως επίσης και Πτυχίου Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Από το 2010 είναι διεθνής παρουσιάστρια και εργάζεται ως επικεφαλής εκπαιδεύτρια στη Les Mills Κύπρου. Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Body Attack, Body Pump, Cx Worx και Grit Series από την ίδια εταιρεία. Επιπλέον είναι πιστοποιημένη από την Grafts Ελλάδα στον τομέα της προσωπικής εκγύμνασης και αεροβικής γυμναστικής. Η κα Ιωάννου είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την Stott Pilate στον τομέα Reformer and Athletic Conditioning.  Έχει διδακτική εμπειρία ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε Ιδιωτική Σχολή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ως Λέκτορας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με την επιστήμη της. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φαρμακευτική 

  Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κύριος Κώστα Σάββας Λέκτορας στο Κολλέγιο KES από τον Οκτώβριο 2021. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από το οποίο αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2019. Ακολούθως έγινε δεκτός στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων» του ίδιου τμήματος στην κατεύθυνση «Φαρμακευτική Χημεία – Φυσικά Προϊόντα». Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με Άριστα έπειτα από την παρουσίαση της διπλωματικής του εργασίας με θέμα «Νέα υβριδικά μόρια αρτεμισινίνης – αντιανδρογόνων με πιθανή εφαρμογή στην αντιμετώπιση καρκίνου του προστάτη». Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών έλαβε υποτροφία από τον ΕΛΚΕ (Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας) του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ για δυο συναπτά ακαδημαϊκά έτη αποτέλεσε βοηθός διδασκαλίας για τα προπτυχιακά εργαστήρια Συνθετικής Οργανικής Χημείας και Φαρμακευτικής Χημείας Ι του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στο σχεδιασμό, την σύνθεση και τον χαρακτηρισμό νέων χημικών ενώσεων για την αντιμετώπιση καρκίνου του προστάτη και της αρτηριακής υπέρτασης. Στο παρόν στάδιο εργάζεται ως Φαρμακοποιός σε Φαρμακείο στην Λευκωσία και ως Εργαστηριακός Επόπτης Διδασκαλίας σε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Ο κύριος Κώστα Σάββας διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φυσική Αγωγή

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fitness

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Είναι κάτοχος πτυχίου Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πτυχίου βοηθού φυσικοθεραπευτή. Πιστοποιημένη  εκπαιδεύτρια της  Les Mills Cyprus στο bodypump, cx worx και body Combat. Επιπλέον είναι πιστοποιημένη  από τη Studio one Ελλάδος στο τομέα της προσωπικής εκγύμνασης και αεροβικής γυμναστικής. Κάτοχος διπλώματος  προπονητή ποδοσφαίρου επιπέδου UEFA C. Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Κύπρο. Από το 2018 εργάζεται ως γυμνάστρια, προσωπική προπονήτρια  και προπονήτρια ομαδικών προγραμμάτων fitness  στο  Oxygen Gym Λευκωσίας. Παράλληλα από το 2019 εργάζεται ως προπονήτρια φυσικής κατάστασης και γυμνάστρια στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της  Ομόνοιας  Λευκωσίας. Επιπλέον, υπήρξε πανελλήνια πρωταθλήτρια Taekwondo σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, μέλος του κλιμακίου Βορείου Ελλάδος και εκπρόσωπος του σε διεθνείς διοργανώσεις. Επίσης από το 2015 έως σήμερα αποτελεί αθλήτρια της άρσης βαρών με επιτυχίες και μετάλλια σε Ελλάδα και Κύπρο. Συμμετείχε σε ποικίλα πιστοποιημένα σεμινάρια που σχετίζονται με την επιστήμη της. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές & Γιόγκα

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fitness 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ανδριανή Λοΐζου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2020. Είναι κάτοχος πτυχίου στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει πιστοποιημένη κατάρτιση στον τομέα της Γιόγκα.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φυσική Αγωγή

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fitness 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Κρίστη Λουκά είναι Λέκτορας στο ΚΕS College από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα Προσαρμοσμένη Σωματική Αγωγή και Αθλητισμός από την Εθνική Αθλητική Ακαδημία Βάσιλ Λέβσκι Σόφιας και Πτυχίου Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Tο 2005 – 2016 εργάστηκε ως Γυμνάστρια.                                                                                                                                          

  Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στους εξής τομείς:

  *Yoga works με 200 ώρες εκπαίδευσης (level B)

  *Πιλάτες (ειδικευμένη στα μηχανήματα Πιλάτες και Mat)

  *Total Barre Instructor by Stott Pilates

  *TRX suspension training.

  Είναι διεθνής παρουσιάστρια διαφόρων Fitness event και παρουσιάστρια προγραμμάτων γυμναστικής σε πρωινά προγράμματα τα τελευταία 4 χρόνια, πρεσβεύοντας και προωθώντας την υγεία και την άθληση.                            Από το 2017 είναι ιδιοκτήτρια του Karma Pilates & Yoga Studio. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με την επιστήμη της. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Μοριακή Φαρμακολογία, Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία, Βιοχημεία

  Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικοί Επισκέπτες, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Μηλιώτου Ν. Ανδρούλλα, είναι Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών "Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών" (4 έτη, Πτυχίο), "Ιατρικοί Επισκέπτες" (3 έτη, Ανώτερο Δίπλωμα και 2 έτη, Δίπλωμα) και "Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου" (2 έτη, Δίπλωμα) και είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College. Η κα. Μηλιώτου είναι Διδάκτωρ Μοριακής Φαρμακολογίας, του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Διάγνωσης, του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πτυχίου Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Δρ. Μηλιώτου είναι κάτοχος υποτροφιών για τη διεκπεραίωση των διδακτορικών της σπουδών και είναι ενεργή ερευνητικά στον τομέα της Φαρμακολογίας και της Βιοτεχνολογίας, με επιστημονικά συγγράμματα, με πάνω από 237 επιστημονικές αναφορές (h-index 3), ενώ το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά την παραγωγή και ενδοκυττάρια μεταφορά θεραπευτικών mRNAs. Το 2019, τα αποτελέσματα από την ερευνητική της δραστηριότητα έχουν κατατεθεί ως αίτηση για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας σε εθνικό επίπεδο, ενώ το 2021 δημοσιεύθηκε και η αντίστοιχη διεθνής αίτηση πατέντας. Η Δρ. Μηλιώτου έχει επίσης συγγράψει ένα κεφάλαιο σε επιστημονικό βιβλίο και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ομιλίες και αναρτημένες ανακοινώσεις αλλά και σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. 'Εχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και έχει διδάξει πληθώρα μαθημάτων στις περισσότερες ειδικότητες Επαγγελμάτων Υγείας. Επιπλέον, έχει συμβάλει στη  συν-επικουρία των Εργαστηρίων Φαρμακολογίας Ι & ΙΙ, για τους προπτυχιακούς φοιτητές, από το 2015 μέχρι σήμερα, ενώ έχει εκπαιδεύσει πειραματικά μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας, του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Δρ. Μηλιώτου διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αισθητική

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Χριστιάνα Μιχαήλ είναι εκπαιδεύτρια στο KES College από το ακαδημαϊκό έτος (2021). Είναι κάτοχος Πτυχίου Αισθητικής και Διαχείρισης Μονάδων Αισθητικής, Ανώτερου Διπλώματος στο Beauty Therapy - Applied Science και Diploma in Lecturing in ITEC Therapies της Αγγλίας. Παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια στον τομέα της Αισθητικής και έχει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο συγκεκριμένο τομέα. Πιο συγκεκριμένα κατέχει τα εξής διπλώματα: Higher Diploma - ITEC Αγγλίας και CIDESCO Ελβετίας, Body Treatments, Facial Electrical Treatments, Beauty Specialists, nail technicial course (Bio Sculpture gel), Certificate of Attendance (LASER – IPL Course), Microblading, Makeup Artist – Beauty Makeup Art, Lash Lifting and Eyelashes placement. Τέλος εργάστηκε στο ξενοδοχείο FOUR SEASONS  (SHISEIDO SPA) ως SPA Therapist από το 2014-2018. Σήμερα έχει το δικό της κέντρο αισθητικής και ομορφιάς.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φαρμακευτική

  Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Γεώργιος Μυστρίδης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021 στο Δίπλωμα «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου» και στο Πτυχίο «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών». Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Φαρμακολογία και Θεραπευτική από το ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΑΠΘ και Πτυχίου Φαρμακευτικής από το ΑΠΘ. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ήταν Υπότροφος του τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ διδάσκοντας στο μάθημα «Κλινική Φαρμακοκινητική», μάθημα 4ου έτους του Πτυχίου Φαρμακευτικής. Ταυτόχρονα διδάσκει θέματα που αφορούν τη χρήση των προσεγγίσεων της πληθυσμιακής φαρμακοκινητικής μοντελοποίησης με βάση τη φυσιολογία στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων και την εξατομικευμένη ιατρική στα πλαίσια των ΠΜΣ «Βιομηχανική Φαρμακευτική» και «Εξατομικευμένη Ιατρική» του ΑΠΘ. Έχει λάβει 2 φορές σε διεθνές επίπεδο (έτη 2019 και 2021) βραβείο αριστείας στη διδασκαλία για την «Πλέον Καινοτόμα Εφαρμογή στην Εκπαίδευση» στα πλαίσια των “Simcyp Academic Awards”. Το πρώτο βραβείο αφορούσε την εφαρμογή των ως άνω αναφερθέντων προσεγγίσεων σε προπτυχιακό και το δεύτερο για την εφαρμογή αυτών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον είναι στη φαρμακοκινητική. Έχει δημοσιεύσει 2 άρθρα σε peer reviewed περιοδικά και ακόμη 2 είναι υπό έκδοση. Έχει δημοσιεύσει 2 poster σε συνέδρια, 2 ομιλίες σε εκδηλώσεις και 1 άρθρο σε ελληνικό περιοδικό. Έχει μεταφράσει 2 βιβλία («Εγχειρίδιο Εξατομικευμένης Ιατρικής» και «Χημεία Περιβάλλοντος») από την Αγγλική στην Ελληνική γλώσσα. Διδάσκει μαθήματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ιατρική

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Φοίτησε στο Ιατρικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο του το 1994.

  Αρχικά ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Πήρε τον τίτλο του Χειρουργού Παίδων τον Απρίλιο του 2002.

  Μετεκπαιδεύτηκε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην προ-νοσοκομειακή ιατρική παρέμβαση, στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και στην ιατρική των μαζικών καταστροφών.

  Πήρε δίπλωμα εκπαιδευτή καρδιοπνευμονικής ανάνηψης. 

  Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Αντιπροσωπείας Κύπρου της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» από τον Ιούλιο του 2000 αρχικά ως Υπεύθυνος Αποστολών της Οργάνωσης και από το Νοέμβριο του 2001 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ως Πρόεδρος της Οργάνωσης.

  Ως μέλος της Οργάνωσης μετείχε σε αποστολές στην Λωρίδα της Γάζας, στην Δημοκρατία του Κόμι στην πολική ζώνη της Ρωσίας, στην Γεωργία, στην Κριμαία – Ουκρανίας, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Συρία και το Ιράκ, στον Λίβανο, στη Σρι Λάνκα, στη Ζιμπάμπουε και τη Νότιο Αφρική και στο Κιργιστάν στις οποίες δίδαξε τις καινούριες τεχνικές της παιδοχειρουργικής πράξης στους ιθαγενείς γιατρούς καθώς επίσης και αγωγή υγείας. Επίσης έχει κάνει πάρα πολλές παρουσιάσεις της Οργάνωσης σε σχολεία και σε Οργανωμένα σύνολα.

  Είναι εκπαιδευτής και εξεταστής Α’ Βοηθειών εγγεγραμμένος και αναγνωρισμένος από το Τάγμα του Αγίου Ιωάννη (St John Ambulance). Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Τάγματος Αγίου Ιωάννη.

  Είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων και Βοηθός Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας – Κερύνειας «Ιπποκράτης».

  Διδάσκει στο κολλέγιο ΚΕΣ από το 2006 Ανατομία, Φυσιολογία, Δερματολογία, Νοσολογία, Αισθητική Χειρουργική.

  Ασκεί την Παιδοχειρουργική πράξη στον Ιδιωτικό τομέα διατηρώντας ιατρείο στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία.   

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων 

  Προγράμματα Σπουδών: Ιατρικοί Επισκέπτες, Αισθητική

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Έλενα Παναγιώτου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2020.  Είναι κάτοχος MBA του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης και απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών της σχολής Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιπλέον, είναι υποψήφια διδάκτορας στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην επίδραση της εταιρικής κουλτούρας στις λογιστικές διαδικασίες και στη σύνδεση μεταξύ ικανοποίησης και αφοσίωσης των εργαζομένων με την παραγωγικότητά τους.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φυσική Αγωγή

  Προγράμματα Σπουδών: Προσωπικός Προπονητής και Προπονητής Ομαδικών Προγραμμάτων Fitness

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Αντώνης Πολυβίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2018. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τομέα του Sport and Exercise Science από το Trinity University Higher School και Πτυχίου στον τομέα της Αθλητριατρικής και Βιολογίας της Άσκησης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Από το 2002 ο κος Πολυβίου εργάζεται ως προσωπικός γυμναστής σε μεγάλα γυμναστήρια με εξειδίκευση στη φυσική αποκατάσταση. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

   

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Πληροφορική

  Προγράμματα Σπουδών: 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Σοφία Πρατζιώτη είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2017. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου International Business, από το University of Birmingham και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης κατέχει πτυχίο Πληροφορικής από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2010 εργάζεται ως Λέκτορας και συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, διδάσκοντας θέματα της ειδικότητας της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ενδοκρινολόγος

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ. Δώρος Πολυδώρου είναι Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού MB. Ch.B Medicine, Specialty Endocrinology and Diabetes Mellitus και Πτυχίου (BSc) in Neuroscience από το Manchester University. Εργάστηκε ως Σύμβουλος στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Royal Oldham Hospital το 2011-2013. Από το 2013 μέχρι σήμερα διατηρεί το δικό του ιατρείο ως Ενδοκρινολόγος και Διαβητολόγος. Έχει ερευνητικό έργο στον τομέα του και αριθμό δημοσιεύσεων και έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων στο αντικείμενο του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Βιολογία, Περιβαλλοντολογία 

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Βοηθοί (Τεχνικοί)Φαρμακείου

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής είναι Βιολόγος με Μεταπτυχιακό στην Οικολογία - Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος, καθώς και Διδακτορικό στις Βιολογικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία. Έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής - Ακαδημαϊκός Επισκέπτης & Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Διδασκαλίας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιου Κύπρου, ως Συντονιστής της Μεταπτυχιακής Θεματικής Ενότητας Διαχείριση & Προστασία Φυσικών Πόρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Επιστημών της Ζωής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και ως Συντονιστής Προγραμμάτων Σπουδών (Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων) στο KES College. Υπήρξε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βοτανικής, Πανεπιστημίου Βασιλείας της Ελβετίας (ένα από τα παγκόσμια ερευνητικά κέντρα αριστείας στον τομέα της Οικολογίας Φυτών και της Παγκόσμιας Αλλαγής), στο Paul Scherrer Institute (PSI, Zurich) τμήμα του ΕΤΗ-Zurich (ενός από τα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο) και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει επίσης διατελέσει Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός & Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας και στο Τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας του Τ.Ε.Ι. Ιόνιων Νήσων.

  Διαθέτει πέραν των 15 ετών εμπειρία ως ερευνητής συμμετέχοντας σε 20 και πλέον διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με επιστήμονες από Ελβετία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Δημοσιεύσεις των ερευνητικών του ομάδων έχουν σημαντική απήχηση και βρίσκονται σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα τους σε δεκάδες διεθνή κυρίως συνέδρια. Επίσης, είναι κριτής (reviewer) για πάνω από 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει σχεδιάσει και επιβλέψει πέραν των 30 Διατριβών. Είναι επιλεγμένος εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου MedECC, που υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος σε επιστημονικά ντοκιμαντέρ (βλ. Άνυδρη Γη), στο στρατηγικό έργο «Μαύρος Χρυσός» του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου. Αποτελεί προσκεκλημένο μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Annals of Silvicultural Research.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονίστρια Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αισθητική (3ετές & 4ετές)

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρκέλλα Σιαρλή είναι Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών «Αισθητική» (3 Χρόνια, Ανώτερο Δίπλωμα) και «Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής» (4 Χρόνια, Πτυχίο) στο KES College από το 2010 και Ανώτερος Λέκτορας σε θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Αισθητικής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) στις Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαιδευτική Ηγεσία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και Πτυχίου στην Αισθητική του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Από το 2003 - 2010 εργάστηκε σε αντίστοιχη θέση σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συμμετείχε σε Σεμινάρια και Εκπαιδευτικά Προγράμματα εξασφαλίζοντας αριθμό Πιστοποιήσεων σε θέματα Αισθητικής όπως το Laser και το IPL, τη Βοτανοθεραπεία, τις Θεραπείες ΣΠΑ, το Επαγγελματικό Μακιγιάζ αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας και ασφάλειας. Δημοσιευμένο έργο: συγγραφή αριθμού εγχειριδίων σε θέματα της Αισθητικής και αρθρογραφία στον τύπο. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φαρμακευτική Τεχνολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Ιατρικοί Επισκέπτες, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Πανωραία Σιαφάκα είναι Ανωτερη Λέκτορας στο KES College από τον Ιανουάριο του 2021. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο διατριβής «Παρασκευή νέων πολυμερικών φορέων με την τεχνική της ηλεκτροϊνοποίησης και διαχωρισμού φάσεων για εφαρμογές σε συστήματα αποδέσμευσης φαρμάκων». Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη «Χημεία και Τεχνολογία Πολυμερών» και πτυχίου Χημείας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με πανεπιστήμια του εξωτερικού στο τομέα της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας. Έχει συμμετάσχει σε 5 ερευνητικά προγράμματα ενώ της έχει απονεμηθεί Υποτροφία Αριστείας (2014) για υποψήφιους διδάκτορες από την Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ. Πρόσφατα, το όνομα της φιγουράρει σε κατάλογο με το 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκόσμια για το 2020 στον τομέα της Φαρμακολογίας και Φαρμακευτικής, ο οποίος δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Stanford. Έχει δημοσιεύσει 46 επιστημονικά άρθρα (h-index: 22, αρ. αναφορών: 1500) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και δεκάδες παρουσιάσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει σε δραστηριότητες διδασκαλίας σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές. Είναι κριτής σε τουλάχιστον 30 επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σεμινάρια κατάρτισης που σχετίζονται με τις σπουδές της και τον τομέα της Εκπαίδευσης. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονίστρια Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αισθητική (2ετές)

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Άντρη Σιδέρη-Γιαλλουράκη είναι Ανώτερος Λέκτορας σε θέματα Αισθητικής στο KES College από το 1987 μέχρι το 1991 και από το 1997 μέχρι το 2000. Από το 2000 μέχρι και σήμερα είναι Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Αισθητική» (2 Χρόνια, Δίπλωμα). Είναι κάτοχος Πτυχίου στην Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής (4 Χρόνια), Ανώτερου Διπλώματος στην Αισθητική (3 Χρόνια) και Διπλώματος στην Αισθητική (2 Χρόνια) από το ΚES College. Είναι κάτοχος εξωτερικών Διπλωμάτων ITEC, Αγγλίας και CIDESCO, Ελβετίας. Συμμετείχε σε Σεμινάρια και Εκπαιδευτικά Προγράμματα εξασφαλίζοντας αριθμό Πιστοποιήσεων, όπως: Certificate in City & Guilds International Teaching & Training Skills, Certificate in IPL. Δημοσιευμένο έργο: συγγραφή αριθμού εγχειριδίων σε θέματα της Αισθητικής και αρθρογραφία στον τύπο. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δερματολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος

  Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Κατέχει Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το θέμα του Διδακτορικού της είναι Associations between Cypriot’s children television food advertising exposure and their eating behavior: An observational and diagnostic survey with the use of questionnaires and eating behavior tests in 1088 Cypriot children. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αγγλική Φιλολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Iατρικοί Επισκέπτες, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Μαρία Τσερκέζου είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ από τον Σεπτέμβριο του 2020. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από το University of Essex (UK) και Πτυχίου στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα). Από το 2002 εργάζεται σαν Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στον ιδιωτικό τομέα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διδάσκει μαθήματα της ειδικότητάς της όπως Academic English, General English, ESP, IGCSE και IELTS.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική  Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διατροφολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Έλενα Τρουλλίδου είναι κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος και διδάσκει στο KES College από το 2022. Είναι εγγεγραμμένο και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, είναι εξειδικευμένη σε θέματα παχυσαρκίας και παιδικής διατροφής, Κλινικών Παθήσεων και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές ομιλίες σε θέματα υγείας –διατροφής – αθλητισμού. Η Έλενα παρακολουθεί ελίτ αθλητές με στόχο την αύξηση της απόδοσής τους.  Αποτέλεσε επιστημονικός συνεργάτης των Peace Players International όπου ανέλαβε την εκπαίδευση παιδιών 8-18 ετών σε θέματα υγείας και σωστής διατροφής. Είναι συγγραφέας του εγχειριδίου σωστης διατροφικής αγωγής παιδιών “Οδηγίες για υγιεινή διατροφή» 2016. Επίσης διδάσκει Διαιτολογία και Διατροφή σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα από το 2007. Έχει συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma και το ΡΙΚ, καθώς και αρθρογραφεί σε πλήθος περιοδικών και στηλών για θέματα αδυνατίσματος – κλινικών παθήσεων κτλ. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και αριστούχος απόφοιτος Μεταπτυχιακού με κατεύθυνση στην Κλινική Διατροφή. Αυτήν την περίοδο εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο University of Nicosia. Η Έλενα Τρουλλίδου είναι ιδρυτής του διαιτολογικού κέντρου mydietspot Health & Weight Loss Center στη Λευκωσία το οποίο διατηρεί από το 2007, και έχει ως σκοπό την προαγωγή της Δημόσιας Υγεία. 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αισθητική 

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ιωάννα Φαρκονίδου είναι Λέκτορας στον Τομέα Αισθητικής στο KES College από το 2020. Είναι αριστούχος κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το American University in Washington D.C., το οποίο απέκτησε με υποτροφία Fulbright. Εργάστηκε από το 1994 μέχρι το 2013 στον τραπεζικό τομέα, όπου και απέκτησε το δίπλωμα του Institute of Bankers της Αγγλίας. Είναι αριστούχος κάτοχος Πτυχίου στην Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής (4 Χρόνια), Ανώτερου Διπλώματος στην Αισθητική (3 Χρόνια) και Διπλώματος στην Αισθητική (2 Χρόνια) από το ΚES College. Είναι κάτοχος εξωτερικών Διπλωμάτων ITEC. Επίσης, συμμετείχε σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα Αισθητικής τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Φαρμακευτική 

  Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Ιατρικοί Επισκέπτες 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Έλλη Φιλίππου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στις Φαρμακευτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno. Το 2014 - 2016, εργάστηκε στη φαρμακευτική εταιρεία Cycon Pharmaceuticals LTD όπου ήταν υπεύθυνη χονδρεμπορίου και φαρμακοεπαγρύπνησης. Από το Γενάρη 2017 συνεργάζεται με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο, διδάσκοντας θέματα της ειδικότητάς της.

 

 

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@kes.ac.cy