Διαδικτυακή Διάλεξη του Επίτιμου Πρόεδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος,  κ. Τάσου Τόλη

Διαδικτυακή Διάλεξη του Επίτιμου Πρόεδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κ. Τάσου Τόλη

05 Απριλίου 2021

Η Σχολή Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών του KES College είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή διάλεξη από ένα ξεχωριστό ομιλητή, τον Επίτιμο και πρώην Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Τάσο Τόλη.

Ο κ. Τόλης υπήρξε πρώην Πρόεδρος και σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και παράλληλα, δραστηριοποιείται στην Ήπειρο από όπου κατάγεται.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας με υποτροφία μετεκπαίδευσης στη Σχολή της Λοζάνης [Culinary School of Lausanne] με εξειδίκευση στην διοίκηση και οργάνωση της κουζίνας.

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα ξενοδοχεία Royal Olympic  Caravel, Hilton Athens και Astir Palace Vouliagmeni για 30 χρόνια καθώς επίσης και ως σύμβουλος σε διάφορες αλυσίδες  εστίασης.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Ελληνική δημιουργική κουζίνα. Παράλληλα, αγαπά πολύ και την Γαλλική κουζίνα που τη ξεχωρίζει για τις βάσεις, τις προδιαγραφές και τα επίπεδα ποιότητας που ισχύουν μέχρι σήμερα. Είναι συγγραφέας τεσσάρων (4) βιβλίων Μαγειρικής με απλές τεχνικές και σύγχρονες  παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα.

Αρχίζοντας τη διάλεξή του ο κ. Τόλης, παρουσίασε την GReat Kouzina. Τι είναι αυτή; Πρόκειται για το νέο Εθνικό εγχείρημα στην Ελλάδα με σκοπό να δοθεί επιτέλους η Διεθνής ταυτότητα της Ελληνικής  γαστρονομίας να καταξιωθεί παγκοσμίως και να διαδοθεί στα πέρατα του κόσμου, μέσα από τους κρατικούς, ιδιωτικούς, πολιτικούς και θεσμικούς φορείς. Είναι η πιστοποίηση τι εννοούμε Ελληνική κουζίνα είτε είναι παραδοσιακή είτε μοντέρνα, κρατώντας πάντα τα ελληνικά προϊόντα και τις παραδόσεις. Μέσα από το εγχείρημα αυτό, πολλά εστιατόρια μπορούν να πιστοποιηθούν για την αυθεντικότητα των συνταγών, τα προϊόντα αλλά και το σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό τους. Πιστοποίηση μπορεί να γίνει και εκτός Ελλάδος εφόσον πληρούνται τα κριτήρια.

Στο δεύτερο σκέλος της διάλεξής του ο ομιλητής, καταπιάστηκε με τη σημασία της εκπαίδευσης και συμβούλεψε τους νέους φοιτητές πώς να κτίσουν μία σωστή καριέρα. Ο κύριος Τόλης συγκεκριμένα είπε ότι οι νέοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη γαστρονομία, συνεχώς να μαθαίνουν και να ταξιδεύουν. “Να μας αρέσει ο ανταγωνισμός αλλά να μην επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος”, είπε χαρακτηριστικά. “Η εμπειρία δεν μεταβιβάζεται έτσι απλά αλλά θέλει υπομονή, επιμονή και συνέχεια τριβή με το αντικείμενο” σημείωσε εμφατικά. Περαιτέρω ανέφερε ότι η Μαγειρική είναι 70% διαχείριση ανθρώπων, χώρου και συστημάτων και 30% είναι η καθαυτού τέχνη.

Ολοκληρώνοντας τη διάλεξή του, ο κ. Τόλης ευχαρίστησε το KES College για την πρωτοβουλία διοργάνωσης τέτοιων διαλέξεων και πρακτικών που “μόνο σε εξελιγμένες χώρες μπορεί να συναντήσει κάποιος”, όπως είπε ακριβώς.

Τέλος, ο Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών κ. Παναγιώτης Χατζησυμεού ευχαρίστησε τον κ. Τόλη εκ μέρους της Διεύθυνσης για την εξαίρετη διάλεξή του και μαζί με τον προσκεκλημένο έδωσαν την υπόσχεση για διοργάνωση ζωντανών εργαστηρίων από το KES College ξεκινώντας από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Dialeksitolis 2
Dialeksitolis 1

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

2021 - 2022

odigos spoudon slogan

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@kes.ac.cy