Hotel Management
- Description
Hotel Management
3 ακαδημαϊκά έτη, 180 ECTS, Ανώτερο Δίπλωμα
- Περιγραφή Προγράμματος
- Σκοπός και Μαθησιακά Αποτελέσματα Προγράμματος
- Δομή Προγράμματος
- Αναλυτικά Προγράμματα Μαθημάτων
- Ακαδημαϊκό Προσωπικό
- Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)
- Κρατική χορηγία μέχρι €3.420 για κάθε έτος σπουδών (με εισοδηματικά κριτήρια)
Η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, που είναι ο κεντρικός πυρήνας ολόκληρης της Τουριστικής Βιομηχανίας και ταυτόχρονα η σπονδυλική στήλη της Κυπριακής και της Διεθνούς οικονομίας, αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών και επιχειρήσεων: Από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες μέχρι τις τοπικές, μεγάλες, μεσαίες ή και οικογενειακές.
Το τριετές Πρόγραμμα Σπουδών “Hotel Management” του KES College, απευθύνεται σε άτομα που φιλοδοξούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία. Τα θέματα που καλύπτονται και η δομή του προγράμματος προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια πετυχημένη καριέρα στον τομέα αυτό.
Πιθανές Ευκαιρίες Εργοδότησης
- Ξενοδοχεία και Τουριστικά Συγκροτήματα
- Διοργάνωση Εκδηλώσεων
- Κρουαζιερόπλοια
- Catering
Το Πρόγραμμα “Hotel Management” επιπέδου Ανώτερου Διπλώματος, έχει σχεδιαστεί με στόχο οι φοιτητές να αποκτήσουν και να εφαρμόζουν γνώσεις, καθώς επίσης να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με τις επαγγελματικές διαδικασίες του τομέα Διεύθυνσης Ξενοδοχείων, προσφέροντάς τους τις κατάλληλες ακαδημαϊκές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες.
Το Πρόγραμμα εισαγάγει τους φοιτητές στις κύριες διαδικασίες κάθε τμήματος, αναπτύσσοντάς τους γενικές διευθυντικές δεξιότητες. Επίσης, οι φοιτητές εισάγονται σε κεντρικά λειτουργικά συστήματα ελέγχου καθώς και σε ποσοτικές μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή και στην αξιολόγηση. Αυτές οι δεξιότητες θα βοηθήσουν τους φοιτητές ώστε να ανταποκριθούν στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες και προκλήσεις της ανταγωνιστικής Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας.
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Οι απόφοιτοι του Προγράμματος αναμένεται να:
- Επιδεικνύουν θεωρητικές γνώσεις τις οποίες εφαρμόζουν, ώστε να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία
- Αναλύουν και αξιολογούν κριτικά επίκαιρα θέματα της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας και είναι σε θέση να εισηγηθούν λύσεις, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του οργανισμού
- Διακρίνουν και αναγνωρίζουν το ρόλο των διάφορων τμημάτων στη Διοίκηση Ξενοδοχείων, καθώς και τη σημασία τους για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης
- Αναπτύξουν τις γνώσεις και την ικανότητα να ανταποκρίνονται πρακτικά στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ικανοποίησής τους
- Χρησιμοποιούν και εφαρμόζουν αποτελεσματικά στρατηγικές λειτουργικές διοικητικές τεχνικές δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη βιώσιμου Πρωτοκόλλου Διεύθυνσης Ξενοδοχείου
- Αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχουν οι συστηματικές προσπάθειες για τη διοίκηση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία
- Αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει η διερεύνηση των μελλοντικών τάσεων και της επίδρασης νέων τεχνολογιών στην ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων – ονομάτων των ξενοδοχείων τα οποία παρέχουν υψηλά πρότυπα ποιότητας
- Αναπτύξουν κριτική θεώρηση σε θέματα διοίκησης σε μια βιομηχανία υπηρεσιών, όπως είναι η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία
- Επιλέξουν μια επαγγελματική διαδρομή μέσα στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία ή/και να συνεχίσουν σε ανώτερο επίπεδο σπουδών.
1o Εξάμηνο |
---|
|
|
||
---|---|---|---|
|
|
|
|
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | Π.Τ.Ε* | ECTS |
COMM101 | Communication Skills | 2 | 4 |
COMP109 | Computer Applications | 3 | 6 |
ECON103 | Microeconomics | 2 | 4 |
HESF101 | Health, Safety and Security | 2 | 4 |
MGMT108 | Introduction to Business Management | 3 | 6 |
TRAV103 | Hospitality Business | 3 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 15 | 30 |
2ο Εξάμηνο |
---|
|
|
||
---|---|---|---|
|
|
|
|
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | Π.Τ.Ε* | ECTS |
ACCΤ103 | Principles of Accounting | 2 | 4 |
BUSS103 | Quality Customer Service | 2 | 4 |
CBPA114 | Introduction to Culinary Arts | 2 | 4 |
HOTL107 | Front Office Operations and Reservation Systems | 2 | 4 |
STAT105 | Introduction to Statistics | 2 | 4 |
CBPA102 | Food and Beverage Principles | 2 | 4 |
PRCT110 | Practical Training I | – | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 12 | 30 |
3ο Εξάμηνο |
---|
|
|
||
---|---|---|---|
|
|
|
|
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | Π.Τ.Ε* | ECTS |
CBPA204 | Catering Technology | 2 | 4 |
HRMG205 | Human Resource Management | 2 | 4 |
MGMT209 | Organisational Behaviour | 2 | 4 |
LAWS209 | International Business Law | 2 | 4 |
MRKT215 | Consumer Behaviour | 2 | 4 |
HOTL205 | Restaurant and Bar Operation Management | 3 | 6 |
Ένα μάθημα επιλογής από τα πιο κάτω: | |||
RUSS102 | Russian Language I | 2 | 4 |
FREN105 | French Language I | 2 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 15 | 30 |
4ο Εξάμηνο |
---|
|
|
||
---|---|---|---|
|
|
|
|
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | Π.Τ.Ε* | ECTS |
CBPA220 | Food and Beverage Operations | 3 | 6 |
HOTL207 | Housekeeping and Maintenance Operation | 2 | 4 |
MRKT216 | Marketing for Hospitality and Tourism | 2 | 4 |
MGMT215 | Operations Management | 2 | 4 |
PRCT222 | Practical Training II | – | 8 |
Ένα μάθημα επιλογής από τα πιο κάτω: | |||
FREN200 | French Language II | 2 | 4 |
RUSS103 | Russian Language II | 2 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 11 | 30 |
5ο Εξάμηνο |
---|
|
|
||
---|---|---|---|
|
|
|
|
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | Π.Τ.Ε* | ECTS |
HOTL307 | Facilities Management | 2 | 4 |
BUSS306 | Quality Assessment Control and Management | 2 | 4 |
CBPA304 | Food & Beverage Cost Control | 2 | 4 |
MGMT319 | Business Strategy and Policy | 2 | 4 |
MGMT305 | Conferences & Event Management | 2 | 4 |
TOUR307 | Global Tourism & Leisure | 2 | 4 |
PROJ302 | Final Project I | 4 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 16 | 30 |
6ο Εξάμηνο |
---|
|
|
||
---|---|---|---|
|
|
|
|
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ | Π.Τ.Ε* | ECTS |
PURE313 | Public Relations and Social Media Communication | 2 | 4 |
ENTR303 | Innovation and Entrepreneurship | 3 | 6 |
HOTL305 | Nutrition and Diet | 2 | 4 |
MGMT320 | Business Ethics | 2 | 4 |
TOUR311 | Eco Tourism | 2 | 4 |
PROJ304 | Final Project II | 4 | 8 |
ΣΥΝΟΛΟ | 15 | 30 |
*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Η Πρακτική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος του Προγράμματος Σπουδών “Hotel Management” Διεύθυνσης Ξενοδοχείων. Το KES College, μέσω των έμπειρων εκπαιδευτών του, αναλαμβάνει την τοποθέτηση των φοιτητών σε επίλεκτες ξενοδοχειακές μονάδες για απόκτηση πρακτικών εμπειριών και πρόσθετων τεχνικών γνώσεων κάτω από πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η τοποθέτηση ακολουθεί τη συμπλήρωση του 1ου και 2ου έτους σπουδών και έχει διάρκεια 16 εβδομάδων (1η Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου). Το Κολλέγιο παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη πριν, κατά και μετά την πρακτική άσκηση.
Εξάμηνο 1
HESF101 Health, Safety and Security
MGMT108 Introduction to Business Management
Εξάμηνο 2
ACCΤ103 Principles of Accounting
BUSS103 Quality Customer Service
CBPA114 Introduction to Culinary Arts
HOTL107 Front Office Operations & Reservation Systems
STAT105 Introduction to Statistics
CBPA102 Food and Beverage Principles
Εξάμηνο 3
HRMG205 Human Resource Management
MGMT209 Organisational Behaviour
LAWS209 International Business Law
HOTL205 Restaurant and Bar Operation Management
Εξάμηνο 4
CBPA220 Food and Beverage Operations
HOTL207 Housekeeping and Maintenance Operation
MRKT216 Marketing for Hospitality and Tourism
Εξάμηνο 5
BUSS306 Quality Assessment Control and Management
CBPA304 Food & Beverage Cost Control
MGMT319 Business Strategy & Policy
MGMT305 Conferences and Event Management
TOUR307 Global Tourism & Leisure
Εξάμηνο 6
PURE313 Public Relations & Social Media Communication
Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: +357 22875737,
Email: [email protected]
- Γεροκώστας Κώστας
- Δημητρίου Δημήτρης
- Κωνσταντίνου Ήβη
- Νικολάου Άριστος
- Πισιήλης Γιώργος
- Χατζησυμεού Παναγιώτης
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων / Marketing
Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Business Management, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου
Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 – 5/2016 και από το 10/2017. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Λογιστική
Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοικητικός Λειτουργός Γραφείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015, όπου διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου (BSc) στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με την Παιδαγωγική Επιστήμη. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 – 2014 ενώ από το 1999-2001 εργαζόταν στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου όπου δίδασκε Λογιστική. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ).
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Τεχνολογία Τροφίμων
Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων, Αισθητική
Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Γαστρονομικές Τέχνες
Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Ο κ. Γιώργος Πισιήλης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2013 όπου διδάσκει μαθήματα των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) στο Marketing από το London Metropolitan University, Πτυχίου (BA) στο Professional Culinary Arts από το University of Derby, και Ανώτερου Διπλώματος στον ίδιο κλάδο από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία όπως το Cavo Maris Beach Hotel, Hilton Park, και Moniatis Hotel. Από το 2014 κατέχει τη θέση του Υπευθύνου Ηλεκτρονικών Μέσων, Εντύπων και Ενημέρωσης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και είναι επίσης λήπτης βραβείων που αφορούν στην ειδικότητά του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων,βραβεύτηκε στους εξής διαγωνισμούς:
– 2015: Traditional Menu / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία
– 2015: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση
Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: Συντονιστής Προγραμμάτων Επισιτιστικών και Τουριστικών Σπουδών
Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
Ο κος Παναγιώτης Χατζησυμεού είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών», «Ξενοδοχειακής Διεύθυνσης» και «Διεύθυνση Ταξιδιών /Τουρισμού» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2007. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στη Ξενοδοχειακή Διεύθυνση και Επισιτιστική Τέχνη και Πτυχίου (BA) in Hospitality Management από το Πανεπιστήμιο Middlesex και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλές χώρες από τις διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν και κυρίως από την διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton Hotels από το 1980-1985 ως επίσης από τις Κυπριακές Αερογραμμές ως ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Τροφοδοσίας από το 1985-2006. Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και επίσης Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Eurotoques-Cyprus και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Είναι διαπιστευμένος από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ως αξιολογημένος εκπαιδευτής, αξιολογητής επαγγελματικών προσόντων, αξιολογητής κέντρων Επαγγελματικής κατάρτισης [ΚΕΚ] και αξιολογητής Δομών επαγγελματικής κατάρτισης [ΔΕΚ]. Είναι σύμβουλος σε επιχειρήσεις στην ανάπτυξη προσωπικού, εκπαίδευση και κτίσιμο νέων επιχειρήσεων. Διοργανώνει σε τακτικά διαστήματα σεμινάρια και διαλέξεις τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό σε εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα.