KES College

Hotel Management

Ετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη καριέρα σε έναν κορυφαίο κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας!
Γλώσσα Διδασκαλίας:
Αγγλική
Τίτλος Σπουδών:
Higher Diploma in Hotel Management
Ωράριο Φοίτησης:
Πρωινό ή Βραδινό
Κριτήρια Εισδοχής:
Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Description

Hotel Management

3 ακαδημαϊκά έτη, 180 ECTS, Ανώτερο Δίπλωμα

  • Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)
  • Κρατική χορηγία μέχρι €3.420 για κάθε έτος σπουδών (με εισοδηματικά κριτήρια)

Η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, που είναι ο κεντρικός πυρήνας ολόκληρης της Τουριστικής Βιομηχανίας και ταυτόχρονα η σπονδυλική στήλη της Κυπριακής και της Διεθνούς οικονομίας, αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών και επιχειρήσεων: Από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες μέχρι τις τοπικές, μεγάλες, μεσαίες ή και οικογενειακές.

Το τριετές Πρόγραμμα Σπουδών “Hotel Management” του KES College, απευθύνεται σε άτομα που φιλοδοξούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία. Τα θέματα που καλύπτονται και η δομή του προγράμματος προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια πετυχημένη καριέρα στον τομέα αυτό.

Πιθανές Ευκαιρίες Εργοδότησης

  • Ξενοδοχεία και Τουριστικά Συγκροτήματα
  • Διοργάνωση Εκδηλώσεων
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Catering

Το Πρόγραμμα “Hotel Management” επιπέδου Ανώτερου Διπλώματος, έχει σχεδιαστεί με στόχο οι φοιτητές να αποκτήσουν και να εφαρμόζουν γνώσεις, καθώς επίσης να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με τις επαγγελματικές διαδικασίες του τομέα Διεύθυνσης Ξενοδοχείων, προσφέροντάς τους τις κατάλληλες ακαδημαϊκές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες.

Το Πρόγραμμα εισαγάγει τους φοιτητές στις κύριες διαδικασίες κάθε τμήματος, αναπτύσσοντάς τους γενικές διευθυντικές δεξιότητες. Επίσης, οι φοιτητές εισάγονται σε κεντρικά λειτουργικά συστήματα ελέγχου καθώς και σε ποσοτικές μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή και στην αξιολόγηση. Αυτές οι δεξιότητες θα βοηθήσουν τους φοιτητές ώστε να ανταποκριθούν στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες και προκλήσεις της ανταγωνιστικής Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας.  

 

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος αναμένεται να:

  • Επιδεικνύουν θεωρητικές γνώσεις τις οποίες εφαρμόζουν, ώστε να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία
  • Αναλύουν και αξιολογούν κριτικά επίκαιρα θέματα της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας και είναι σε θέση να εισηγηθούν λύσεις, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του οργανισμού
  • Διακρίνουν και αναγνωρίζουν το ρόλο των διάφορων τμημάτων στη Διοίκηση Ξενοδοχείων, καθώς και τη σημασία τους για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης
  • Αναπτύξουν τις γνώσεις και την ικανότητα να ανταποκρίνονται πρακτικά στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ικανοποίησής τους
  • Χρησιμοποιούν και εφαρμόζουν αποτελεσματικά στρατηγικές λειτουργικές διοικητικές τεχνικές δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη βιώσιμου Πρωτοκόλλου Διεύθυνσης Ξενοδοχείου  
  • Αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχουν οι συστηματικές προσπάθειες για τη διοίκηση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία
  • Αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει η διερεύνηση των μελλοντικών τάσεων και της επίδρασης  νέων τεχνολογιών στην ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων – ονομάτων των ξενοδοχείων τα οποία παρέχουν υψηλά πρότυπα ποιότητας 
  • Αναπτύξουν κριτική θεώρηση σε θέματα διοίκησης σε μια βιομηχανία υπηρεσιών, όπως είναι η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία    
  • Επιλέξουν μια επαγγελματική διαδρομή μέσα στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία ή/και να συνεχίσουν σε ανώτερο επίπεδο σπουδών.
1o Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Π.Τ.Ε* ECTS
COMM101 Communication Skills 2 4
COMP109 Computer Applications 3 6
ECON103 Microeconomics 2 4
HESF101 Health, Safety and Security 2 4
MGMT108 Introduction to Business Management 3 6
TRAV103 Hospitality Business 3 6
 
2ο Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Π.Τ.Ε* ECTS
ACCΤ103 Principles of Accounting 2 4
BUSS103 Quality Customer Service 2 4
CBPA114 Introduction to Culinary Arts 2 4
HOTL107 Front Office Operations and Reservation Systems 2 4
STAT105 Introduction to Statistics 2 4
CBPA102 Food and Beverage Principles 2 4
PRCT110 Practical Training I 6
 
3ο Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Π.Τ.Ε* ECTS
CBPA204 Catering Technology 2 4
HRMG205 Human Resource Management 2 4
MGMT209 Organisational Behaviour 2 4
LAWS209 International Business Law 2 4
MRKT215 Consumer Behaviour 2 4
HOTL205 Restaurant and Bar Operation Management 3 6
  Ένα μάθημα επιλογής από τα πιο κάτω:    
RUSS102 Russian Language I 2 4
FREN105 French Language I 2 4
 
4ο Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Π.Τ.Ε* ECTS
CBPA220 Food and Beverage Operations 3 6
HOTL207 Housekeeping and Maintenance Operation 2 4
MRKT216 Marketing for Hospitality and Tourism 2 4
MGMT215 Operations Management 2 4
PRCT222 Practical Training II 8
  Ένα μάθημα επιλογής από τα πιο κάτω:    
FREN200 French Language II 2 4
RUSS103 Russian Language II 2 4
 
5ο Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Π.Τ.Ε* ECTS
HOTL307 Facilities Management 2 4
BUSS306 Quality Assessment Control and Management 2 4
CBPA304 Food & Beverage Cost Control 2 4
MGMT319 Business Strategy and Policy 2 4
MGMT305 Conferences & Event Management 2 4
TOUR307 Global Tourism & Leisure 2 4
PROJ302 Final Project I 4 6
 
6ο Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Π.Τ.Ε* ECTS
PURE313 Public Relations and Social Media Communication 2 4
ENTR303 Innovation and Entrepreneurship 3 6
HOTL305 Nutrition and Diet 2 4
MGMT320 Business Ethics 2 4
TOUR311 Eco Tourism 2 4
PROJ304 Final Project II 4 8
 

*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Η Πρακτική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος του Προγράμματος Σπουδών “Hotel Management” Διεύθυνσης Ξενοδοχείων. Το KES College, μέσω των έμπειρων εκπαιδευτών του, αναλαμβάνει την τοποθέτηση των φοιτητών σε επίλεκτες ξενοδοχειακές μονάδες για απόκτηση πρακτικών εμπειριών και πρόσθετων τεχνικών γνώσεων κάτω από πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η τοποθέτηση ακολουθεί τη συμπλήρωση του 1ου και 2ου έτους σπουδών και έχει διάρκεια 16 εβδομάδων (1η Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου). Το Κολλέγιο παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη πριν, κατά και μετά την πρακτική άσκηση.

Εξάμηνο 1

COMM101 Communication Skills

COMP109 Computer Applications

ECON103 Microeconomics

HESF101 Health, Safety and Security

MGMT108 Introduction to Business Management

TRAV103 Hospitality Business

 

Εξάμηνο 2

ACCΤ103 Principles of Accounting

BUSS103 Quality Customer Service

CBPA114 Introduction to Culinary Arts

HOTL107 Front Office Operations & Reservation Systems

STAT105 Introduction to Statistics

CBPA102 Food and Beverage Principles

PRCT110 Practical Training I

Εξάμηνο 3

CBPA204 Catering Technology

HRMG205 Human Resource Management

MGMT209 Organisational Behaviour

LAWS209 International Business Law

MRKT215 Consumer Behaviour

HOTL205 Restaurant and Bar Operation Management

RUSS102 Russian Language I

FREN105 French Language I

Εξάμηνο 4

CBPA220 Food and Beverage Operations

HOTL207 Housekeeping and Maintenance Operation

MRKT216 Marketing for Hospitality and Tourism

MGMT215 Operations Management

PRCT222 Practical Training II

FREN200 Russian Language II

RUSS103 French Language II

 

Εξάμηνο 5

HOTL307 Facilities Management

BUSS306 Quality Assessment Control and Management

CBPA304 Food & Beverage Cost Control

MGMT319 Business Strategy & Policy

MGMT305 Conferences and Event Management

TOUR307 Global Tourism & Leisure

PROJ302 Final Project I

Εξάμηνο 6

PURE313 Public Relations & Social Media Communication

ENTR303 Innovation & Entrepreneurship

HOTL305 Nutrition & Diet

MGMT320 Business Ethics

TOUR311 Eco-Tourism

PROJ304 Final Project II

Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: +357 22875737,
Email: [email protected]

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων / Marketing

Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Business Management, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου

Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 – 5/2016 και από το 10/2017. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Λογιστική

Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοικητικός Λειτουργός Γραφείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015, όπου διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου (BSc) στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με την Παιδαγωγική Επιστήμη. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 – 2014 ενώ από το 1999-2001 εργαζόταν στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου όπου δίδασκε Λογιστική. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ).

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Τεχνολογία Τροφίμων

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων, Αισθητική

Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Γαστρονομικές Τέχνες

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο κ. Γιώργος Πισιήλης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2013 όπου διδάσκει μαθήματα των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) στο Marketing από το London Metropolitan University, Πτυχίου (BA) στο Professional Culinary Arts από το University of Derby, και Ανώτερου Διπλώματος στον ίδιο κλάδο από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία όπως το Cavo Maris Beach Hotel, Hilton Park, και Moniatis Hotel. Από το 2014 κατέχει τη θέση του Υπευθύνου Ηλεκτρονικών Μέσων, Εντύπων και Ενημέρωσης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και είναι επίσης λήπτης βραβείων που αφορούν στην ειδικότητά του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων,βραβεύτηκε στους εξής διαγωνισμούς:

– 2015: Traditional Menu / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία

– 2015: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία

 

 
Apply Now APPLY NOW