Ακαδημαϊκό Προσωπικό

 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ηχολήπτης

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Αντρέας Αργυρίδης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2014. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Σύνθεση Μουσικής (Σύνθεση και παραγωγή για ραδιόφωνο, τηλεόραση και θέατρο) και Πτυχίου στη Μουσική (Μουσική τεχνολογία, Ηχογραφήσεις/Ηχοληψία, Σύνθεση) από το Πανεπιστήμιο του Salford. Από το 2012 εργάζεται σαν Υπεύθυνος Παραγωγής και I.T. του KLIK FM & CHOICE FM. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Φρόσω Βιολάρη είναι Λέκτορας στο Κολέγιο KES College από το 2019. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Μεταπτυχιακού τίτλου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2016 εργάζεται στον εκδοτικό όμιλο ΔΙΑΣ και στο διαδικτυακό portal SIGMALIVE με ειδίκευση στο αστυνομικό και το κοινωνικό ρεπορτάζ. Από το 2014 μέχρι το 2016 εργάστηκε στον όμιλο SPP MEDIA και στο διαδικτυακό 24news όπου κατείχε την θέση της αρχισυντάκτριας ενώ παράλληλα ήταν συντάκτρια και για την έντυπη εφημερίδα Καθημερινή. Εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου επωφελούμενη προγραμμάτων για άνεργους πτυχιούχους της ΑνΑΔ ενώ ολοκλήρωσε την πρακτική άσκησή της στη Βουλή των Ελλήνων. Εκπροσώπησε την Κύπρο στο ετήσιο Asia-Europe Meeting που διεξήχθηκε το 2015 στο Μιλάνο της Ιταλίας και το 2012 εκπροσώπησε και πάλι την Κύπρο στο συνέδριο Athletic and interstate political rivalries at the Olympics and beyond: A cross-cultural perspective στην Αρχαία Ολυμπία σε διοργάνωση της ΔΟΕ με συνεργασία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard University. Βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της στην ομάδα καλαθόσφαιρας στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Θηλέων ( 1η θέση το 2003). Το 2004 βραβεύτηκε σε Παγκύπριους Σχολικούς αγώνες στίβου. Επιπλέον το 2005 βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της στο Γυναικείο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στην πρωταθλήτρια ομάδα και για τη συμμετοχή της στους προκριματικούς αγώνες του Women’s UEFA Champions League που διεξήχθησαν στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Υποκριτική

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:  Ο κ. Χρήστος Γρηγοριάδης είναι Λέκτορας στο KES College από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2021). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στη «Λογοτεχνία της Μέσης Ανατολής» από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και Πτυχίου (ΒΑ) «Τουρκικών Σπουδών», από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βλαδίμηρου Καυκαρίδη. Ο κ. Γρηγοριάδης έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα θεατρικά σχήματα και τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου ενώ από το 2015 εργάζεται και ως μουσικός παραγωγός. Επίσης, έχει γράψει και διασκευάσει θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές. Εργάστηκε για σειρά ετών ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  Από το 2018, ο κ. Γρηγοριάδης είναι σύμμαχος της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

  Είναι κάτοχος υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και από την Ελληνική Κοινότητα του Οντάριο. Ήταν υποψήφιος για την καλλιτεχνική του δραστηριότητα από διάφορους φορείς.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία 

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Έλλη Κοτζαμάνη είναι Λέκτορας στο KES College από το 2003. Κατέχει Δίπλωμα στη Δημοσιογραφία και τις Δημόσιες Σχέσεις από το KES College. Από το 2006 εργάζεται στον ΑΝΤ1, ενώ από το 2010 κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Ειδήσεων. Έχει πέραν των 30 ετών εμπειρία ως Δημοσιογράφος σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Το 1987-1999 εργάστηκε ως Δημοσιογράφος στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ (Σημερινή, Ράδιο Πρώτο, Sigma). Επίσης το 1999 εργάστηκε ως Πολιτικός Συντάκτης στην εφημερίδα Πολίτης και το 1999-2006 εργάστηκε στο Mega ως Αρχισυντάκτρια Ειδήσεων. Συμμετείχε σε σωρεία εκπαιδευτικών σεμιναρίων εντός και εκτός Κύπρου για θέματα Δημοσιογραφίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία 

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Λουκιανός Λυρίτσας είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) in Cultural Studies από το Goldsmith's University και Πτυχίου στην Επικοινωνία, Μέσων και Πολιτισμού από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2010 είναι Δημοσιογράφος σε καθημερινή Εφημερίδα με ειδικότητα το ελεύθερο ρεπορτάζ και εκφωνητής σε παγκύπριο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Από το 2019 είναι ο ανταποκριτής της DW στην Κύπρο. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία

  Προγράμματα Σπουδών:  Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Κυριάκος Πενηνταέξ είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MA) in International Journalism (Broadcast) από το City University και Πτυχίου (BA) in Journalism and Communication Studies από το Middlesex University. Από το 2010 είναι δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και συντάκτης στην εφημερίδα «Η Σημερινή της Κυριακής».  Τον Ιανουάριο 2017 κέρδισε το Α΄ Βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό του ΚΥΠΕ, για το καλύτερο ερευνητικό ρεπορτάζ της χρονιάς. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.    

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία

  Προγράμματα Σπουδών:  Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις  

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Ποταμίτης είναι Συντονιστής του Προγράμματος Σπουδών «Δημοσιογραφίας με Δημόσιες Σχέσεις» από τον Νοέμβριο του 2020. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πολιτική Οικονομία από το πανεπιστήμιο Paris VII – Saint Denis του Παρισίου και Πτυχίου Οικονομικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επίσης σπουδές στη Δημοσιογραφία στο Centre de Formation et de Perfectionnement des Journalistes et des Cadres de la Presse στο Παρίσι. Ο κ. Ποταμίτης διδάσκει στο Κολλέγιο μας από το 2003. Από το 1990, εργάζεται ως παρουσιαστής και πολιτικός συντάκτης. Εργάστηκε στο Ράδιο Super και στον ΑΝΤ1. Υπήρξε επίσης αρθρογράφος σε κυπριακές εφημερίδες. Για σειρά ετών διετέλεσε ανταποκριτής της Ελληνικής υπηρεσίας του BBC στην Κύπρο καθώς και της Deutsche Welle. Το 2007 άρχισε να εργάζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ). Από τον Μάιο 2019 έως τον Ιούλιο 2020 ανέλαβε τη θέση του εκπρόσωπου τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων οπότε εγκατέλειψε για λίγο τη μαχόμενη δημοσιογραφία, την οποία υπηρετούσε για 30 χρόνια. Το Σεπτέμβριο του 2020, επέστρεψε στην τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) όπου και συνεχίζει τη δημοσιογραφική του καριέρα με την ενημερωτική εκπομπή του «Από μέρα σε μέρα» και άλλες εκπομπές.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Τηλεοπτική Παραγωγή 

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Χριστόφορος Ροδίτης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Σπούδασε Σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, όπου αποφοίτησε με τιμητικό δίπλωμα. Συνέχισε τις σπουδές του στον Κινηματογράφο στο London International Film School. Επίσης συμμετείχε στα εκπαιδευτικά εργαστήρια BBC Location Lighting Course και BBC Avid Non Linear Editing. Από το 1997 εργάζεται σε εταιρεία παραγωγής TRANSVIDEO LTD ως σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ. To 2006 η ταινία του Blues για τη Νέδη Ράιαν, ταινία μικρού μήκους διάρκειας 20 λεπτά βραβεύτηκε στο 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ με τις ακόλουθες διακρίσεις: 1o Βραβείο Ανδρικού Ρόλου, 1ο Βραβείο Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο Παραγωγής για το Υψηλό Επίπεδο Καλλιτεχνικής και Τεχνικής Επίτευξης. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αγγλική Φιλολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Ιατρικοί Επισκέπτες, Διεύθυνση Επισιστικών Επιχειρήσεων, Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Μαρία Τσερκέζου είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ από τον Οκτώβριο του 2020. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από το University of Essex (UK) και Πτυχίου στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα). Από το 2002 εργάζεται σαν Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στον ιδιωτικό τομέα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διδάσκει μαθήματα της ειδικότητάς της όπως Academic English, General English, ESP, IGCSE και IELTS.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ελληνική Φιλολογία και Δημόσιες Σχέσεις 

  Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Ιατρικοί Επισκέπτες, Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Άντρη Χριστοδούλου  είναι Λέκτορας στο KES College από το 2007. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και του Πτυχίου «Ιστορία και Αρχαιολογία» από το Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει ποικίλα θέματα της ειδικότητάς της, όπως είναι τα Νέα και Αρχαία Ελληνικά, η Ιστορία, μαθήματα Πολιτισμού και Κοινωνίας, μαθήματα δημόσιας έκφρασης και Δημοσιογραφία. Επίσης, ασχολείται με τη διδασκαλία της Ελληνικής σε ενήλικες αλλοδαπούς. Από το 2016 συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Μιχάλης Χριστοδούλου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία με ειδίκευση στο θέατρο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πτυχίου στη Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2007 μέχρι το 2015 εργάστηκε ως συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης περιοδικών (Κ, Γαστρονόμος, Γεύσεις και Ταξίδια στην Κύπρο με τον Χρίστο Χριστοδούλου, Νόστιμα και Σπιτικά με την Αθηνά Λοϊζίδου) στον Όμιλο των Ειδικών Εκδόσεων, Υπέυθυνος Ύλης και Πολιτιστικών της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Το 2015-2016 υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Θεάτρου του ΘΟΚ. Το 2015-2019 εργάστηκε στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ ως αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής μορφής των Time Out Cyprus-Check In Cyprus. Σήμερα, εργάζεται ως Υπέυθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Social Media στο Μουσείο Παραμυθιού και συνεχίζει να γράφει σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα της Κύπρου. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

   

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Bοηθός Συντονιστή Προγράμματος, Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία 

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρίνα Χρυσοστόμου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2011 και από το 2018 Βοηθός Συντονιστή Προγράμματος Σπουδών Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις. Είναι κάτοχος Πτυχίου Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2018 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με τον Όμιλο Φιλελεύθερος ως συντάκτης τηλεοπτικού ρεπορτάζ στις περιοδικές του εκδόσεις. Το 2016-2018 εργάστηκε στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ (αρχισυντάκτρια σε τηλεοπτικό ένθετο, υπεύθυνη συνεντεύξεων περιοδικού, συντάκτρια σε περιοδικό, αρχισυντάκτρια ειδικών εκδόσεων του συγκροτήματος και σε ραδιοφωνική εκπομπή). Από το 2009-2015 εργάστηκε στον Όμιλο Ειδικές Εκδόσεις Κύπρου στα περιοδικά του Ομίλου και ως πολιτιστικός συντάκτης για το περιοδικό της εφημερίδας Καθημερινή. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@kes.ac.cy