Greek

Ακαδημαϊκό Προσωπικό

 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ηχοληψία     

  Προγράμματα Σπουδών:  Δημοσιογραφία με ΔΣ

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Στέλιος Ανδρέου είναι Λέκτορας στο KES College από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2021). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) στη «Μουσική Παιδαγωγική», από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου (ΒΑ) στην «Τεχνολογία Ήχου και Μουσικών Οργάνων»,  από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2016, ο κ. Ανδρέου είναι ηχολήπτης στο Αντ1-Radio. Συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Δήμο Στροβόλου στη διδασκαλία μαθημάτων μουσικών οργάνων στα πλαίσια του Ανοιχτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου (2015 έως το 2018).  Ειναι εξωτερικός συνεργάτης τεχνικός - επισκευαστής εγχόρδων μουσικών οργάνων σε διάφορες εταιρίες - καταστήματα μουσικών οργάνων.

  Η Μελέτη του κ. Ανδρέου για την κατασκευή και αναπαλαίωση  κιθάρας με τίτλο “Restoration of a Casella Brothers Acoustical Guitar and Constructionέχει δημοσιευτεί στο INTERNATIONAL JOUNAL OF CONSERVATION SCIENCE (http://ijcs.ro/volume_9.html#issue4). 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρη Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ελληνική και Αγγλική Δακτυλογραφία

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Χριστίνα Ασκαλίδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, με ειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές  του  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2014 έχει εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα σε Δικηγορικό Γραφείο και σε εταιρείες παροχής Λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ως Διοικητική Υπάλληλος, Corporate Administrator και Λογίστρια. Μιλάει τρεις γλώσσες, ήτοι Αγγλικά, Ρωσικά και Γαλλικά. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού ECDL και Πιστοποιητικών Αγγλικής και Ελληνικής Δακτυλογραφίας του LCCI και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αντίστοιχα.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Φρόσω Βιολάρη είναι Λέκτορας στο Κολέγιο KES College από το 2019. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Μεταπτυχιακού τίτλου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2016 εργάζεται στον εκδοτικό όμιλο ΔΙΑΣ και στο διαδικτυακό portal SIGMALIVE με ειδίκευση στο αστυνομικό και το κοινωνικό ρεπορτάζ. Από το 2014 μέχρι το 2016 εργάστηκε στον όμιλο SPP MEDIA και στο διαδικτυακό 24news όπου κατείχε την θέση της αρχισυντάκτριας ενώ παράλληλα ήταν συντάκτρια και για την έντυπη εφημερίδα Καθημερινή. Εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου επωφελούμενη προγραμμάτων για άνεργους πτυχιούχους της ΑνΑΔ ενώ ολοκλήρωσε την πρακτική άσκησή της στη Βουλή των Ελλήνων. Εκπροσώπησε την Κύπρο στο ετήσιο Asia-Europe Meeting που διεξήχθηκε το 2015 στο Μιλάνο της Ιταλίας και το 2012 εκπροσώπησε και πάλι την Κύπρο στο συνέδριο Athletic and interstate political rivalries at the Olympics and beyond: A cross-cultural perspective στην Αρχαία Ολυμπία σε διοργάνωση της ΔΟΕ με συνεργασία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard University. Βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της στην ομάδα καλαθόσφαιρας στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Θηλέων ( 1η θέση το 2003). Το 2004 βραβεύτηκε σε Παγκύπριους Σχολικούς αγώνες στίβου. Επιπλέον το 2005 βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της στο Γυναικείο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στην πρωταθλήτρια ομάδα και για τη συμμετοχή της στους προκριματικούς αγώνες του Women’s UEFA Champions League που διεξήχθησαν στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ψυχολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ Νίκος Γεωργίου είναι Ανώτερος Λέκτορας Ψυχολογίας στο KES College από το 2009. Είναι κάτοχος PhD στη Ψυχολογία, Μεταπτυχιακού Τίτλου (MA) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Πτυχίου Ψυχολογίας και Δίπλωμα Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής. Συμμετείχε με παρουσιάσεις σε αριθμό διεθνών και τοπικών συνεδρίων ψυχολογίας. Ο Δρ. Γεωργίου έχει εργαστεί στις κεντρικές φυλακές (2005-2009), στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα Αθαλάσσας (2009) και στη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (2009) ως Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας. Επίσης, έχει εργαστεί ως βοηθός ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του. 

  Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις: Georgiou, N.A., Stavrinides, P. & Georgiou, S. (2016). Parenting and children’s adjustment problems: The mediating role of self-esteem and peer relations. Journal of Behavioral and Emotional Difficulties, 21(4) Pages 433-446. 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Υποκριτική

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:  Ο κ. Χρήστος Γρηγοριάδης είναι Λέκτορας στο KES College από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2021). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στη «Λογοτεχνία της Μέσης Ανατολής» από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και Πτυχίου (ΒΑ) «Τουρκικών Σπουδών», από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βλαδίμηρου Καυκαρίδη. Ο κ. Γρηγοριάδης έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα θεατρικά σχήματα και τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου ενώ από το 2015 εργάζεται και ως μουσικός παραγωγός. Επίσης, έχει γράψει και διασκευάσει θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές. Εργάστηκε για σειρά ετών ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  Από το 2018, ο κ. Γρηγοριάδης είναι σύμμαχος της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

  Είναι κάτοχος υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και από την Ελληνική Κοινότητα του Οντάριο. Ήταν υποψήφιος για την καλλιτεχνική του δραστηριότητα από διάφορους φορείς.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αθλητική Δημοσιογραφία     

  Προγράμματα Σπουδών:  Δημοσιογραφία με ΔΣ

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Θεόδωρος Καυκαρίδης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι διευθυντής Αθλητικού Τμήματος στο συγκρότημα ΔΙΑΣ-ΣΙΓΜΑ από το 2011. Στο συγκρότημα εργάστηκε και ως συντάκτης για 9 χρόνια. Εργάστηκε επίσης ως μόνιμος συντάκτης στον Ραδιοσταθμό Άστρα και την εφημερίδα Πολίτης, αλλά και στον σύλλογο Ομόνοια. Συνεργάστηκε με το ΡΙΚ, την Cytavision τα περιοδικά ΜΑΝ, Σελίδες και την εφημερίδα Αθλητική της Κυριακής.  Είναι απόφοιτος της σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου "Κλίμεντ Όχριτσκι" στην Σόφια και κάτοχος διπλώματος Master (1994). 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία 

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Έλλη Κοτζαμάνη είναι Λέκτορας στο KES College από το 2003. Κατέχει Δίπλωμα στη Δημοσιογραφία και τις Δημόσιες Σχέσεις από το KES College. Από το 2006 εργάζεται στον ΑΝΤ1, ενώ από το 2010 κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Ειδήσεων. Έχει πέραν των 30 ετών εμπειρία ως Δημοσιογράφος σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Το 1987-1999 εργάστηκε ως Δημοσιογράφος στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ (Σημερινή, Ράδιο Πρώτο, Sigma). Επίσης το 1999 εργάστηκε ως Πολιτικός Συντάκτης στην εφημερίδα Πολίτης και το 1999-2006 εργάστηκε στο Mega ως Αρχισυντάκτρια Ειδήσεων. Συμμετείχε σε σωρεία εκπαιδευτικών σεμιναρίων εντός και εκτός Κύπρου για θέματα Δημοσιογραφίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερικής Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημόσιες Σχέσεις

  Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Δημοσιογραφία με ΔΣ, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Στρατηγική Επικοινωνίας και Δημόσιες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Νανσύ 2 της Γαλλίας.

  Εργάστηκε ως δημοσιογράφος ρεπορτάζ Οικονομίας και Επιχειρήσεων στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Hill & Knowlton Strategies στο Παρίσι, καθώς επίσης στο Ινστιτούτο Χάρβαρντ στη Λευκωσία, ενώ κατείχε τη θέση της Λειτουργού για θέματα Τύπου στην Primetel.

  Ακόμη, κατείχε τη θέση της Λειτουργού Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και στον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία 

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Λουκιανός Λυρίτσας είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) in Cultural Studies από το Goldsmith's University και Πτυχίου στην Επικοινωνία, Μέσων και Πολιτισμού από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2010 είναι Δημοσιογράφος σε καθημερινή Εφημερίδα με ειδικότητα το ελεύθερο ρεπορτάζ και εκφωνητής σε παγκύπριο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Από το 2019 είναι ο ανταποκριτής της DW στην Κύπρο. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ελληνική Γλώσσα

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με ΔΣ, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Ανθή Παπαδοπούλου είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον Τομέα Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου  με αντικείμενο τη διδασκαλία της γλώσσας. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας από το 2017. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στον Τομέα Παιδαγωγικής είχαν ως αντικείμενο τη μελέτη και την έρευνα σχολικών βιβλίων και προγραμμάτων σπουδών. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Σήμερα εργάζεται επίσης ως Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας και συνεργάζεται με τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και σε ερευνητικές ομάδες. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της εστιάζουν σε ζητήματα διδασκαλίας της γλώσσας, σχολικών βιβλίων, Παιδαγωγικής της Ειρήνης και μεθοδολογίας της ποιοτικής έρευνας.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία

  Προγράμματα Σπουδών:  Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Κυριάκος Πενηνταέξ είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MA) in International Journalism (Broadcast) από το City University και Πτυχίου (BA) in Journalism and Communication Studies από το Middlesex University. Από το 2010 είναι δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και συντάκτης στην εφημερίδα «Η Σημερινή της Κυριακής».  Τον Ιανουάριο 2017 κέρδισε το Α΄ Βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό του ΚΥΠΕ, για το καλύτερο ερευνητικό ρεπορτάζ της χρονιάς. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.    

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία

  Προγράμματα Σπουδών:  Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις  

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Ποταμίτης είναι Συντονιστής του Προγράμματος Σπουδών «Δημοσιογραφίας με Δημόσιες Σχέσεις» από τον Νοέμβριο του 2020. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πολιτική Οικονομία από το πανεπιστήμιο Paris VII – Saint Denis του Παρισίου και Πτυχίου Οικονομικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επίσης σπουδές στη Δημοσιογραφία στο Centre de Formation et de Perfectionnement des Journalistes et des Cadres de la Presse στο Παρίσι. Ο κ. Ποταμίτης διδάσκει στο Κολλέγιο μας από το 2003. Από το 1990, εργάζεται ως παρουσιαστής και πολιτικός συντάκτης. Εργάστηκε στο Ράδιο Super και στον ΑΝΤ1. Υπήρξε επίσης αρθρογράφος σε κυπριακές εφημερίδες. Για σειρά ετών διετέλεσε ανταποκριτής της Ελληνικής υπηρεσίας του BBC στην Κύπρο καθώς και της Deutsche Welle. Το 2007 άρχισε να εργάζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ). Από τον Μάιο 2019 έως τον Ιούλιο 2020 ανέλαβε τη θέση του εκπρόσωπου τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων οπότε εγκατέλειψε για λίγο τη μαχόμενη δημοσιογραφία, την οποία υπηρετούσε για 30 χρόνια. Το Σεπτέμβριο του 2020, επέστρεψε στην τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) όπου και συνεχίζει τη δημοσιογραφική του καριέρα με την ενημερωτική εκπομπή του «Από μέρα σε μέρα» και άλλες εκπομπές.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Τηλεοπτική Παραγωγή 

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Χριστόφορος Ροδίτης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Σπούδασε Σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, όπου αποφοίτησε με τιμητικό δίπλωμα. Συνέχισε τις σπουδές του στον Κινηματογράφο στο London International Film School. Επίσης συμμετείχε στα εκπαιδευτικά εργαστήρια BBC Location Lighting Course και BBC Avid Non Linear Editing. Από το 1997 εργάζεται σε εταιρεία παραγωγής TRANSVIDEO LTD ως σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ. To 2006 η ταινία του Blues για τη Νέδη Ράιαν, ταινία μικρού μήκους διάρκειας 20 λεπτά βραβεύτηκε στο 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ με τις ακόλουθες διακρίσεις: 1o Βραβείο Ανδρικού Ρόλου, 1ο Βραβείο Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο Παραγωγής για το Υψηλό Επίπεδο Καλλιτεχνικής και Τεχνικής Επίτευξης. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Βιολογία, Περιβαλλοντολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Βοηθοί (Τεχνικοί)Φαρμακείου

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής είναι Βιολόγος με Μεταπτυχιακό στην Οικολογία - Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος, καθώς και Διδακτορικό στις Βιολογικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία. Έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής - Ακαδημαϊκός Επισκέπτης & Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Διδασκαλίας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιου Κύπρου, ως Συντονιστής της Μεταπτυχιακής Θεματικής Ενότητας Διαχείριση & Προστασία Φυσικών Πόρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Επιστημών της Ζωής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και ως Συντονιστής Προγραμμάτων Σπουδών (Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων) στο KES College. Υπήρξε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βοτανικής, Πανεπιστημίου Βασιλείας της Ελβετίας (ένα από τα παγκόσμια ερευνητικά κέντρα αριστείας στον τομέα της Οικολογίας Φυτών και της Παγκόσμιας Αλλαγής), στο Paul Scherrer Institute (PSI, Zurich) τμήμα του ΕΤΗ-Zurich (ενός από τα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο) και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει επίσης διατελέσει Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός & Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας και στο Τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας του Τ.Ε.Ι. Ιόνιων Νήσων.

  Διαθέτει πέραν των 15 ετών εμπειρία ως ερευνητής συμμετέχοντας σε 20 και πλέον διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με επιστήμονες από Ελβετία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Δημοσιεύσεις των ερευνητικών του ομάδων έχουν σημαντική απήχηση και βρίσκονται σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα τους σε δεκάδες διεθνή κυρίως συνέδρια. Επίσης, είναι κριτής (reviewer) για πάνω από 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει σχεδιάσει και επιβλέψει πέραν των 30 Διατριβών. Είναι επιλεγμένος εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου MedECC, που υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος σε επιστημονικά ντοκιμαντέρ (βλ. Άνυδρη Γη), στο στρατηγικό έργο «Μαύρος Χρυσός» του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου. Αποτελεί προσκεκλημένο μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Annals of Silvicultural Research.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Δημοσιογραφία

  Προγράμματα Σπουδών: Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις 

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Μιχάλης Χριστοδούλου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία με ειδίκευση στο θέατρο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πτυχίου στη Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2007 μέχρι το 2015 εργάστηκε ως συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης περιοδικών (Κ, Γαστρονόμος, Γεύσεις και Ταξίδια στην Κύπρο με τον Χρίστο Χριστοδούλου, Νόστιμα και Σπιτικά με την Αθηνά Λοϊζίδου) στον Όμιλο των Ειδικών Εκδόσεων, Υπέυθυνος Ύλης και Πολιτιστικών της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Το 2015-2016 υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Θεάτρου του ΘΟΚ. Το 2015-2019 εργάστηκε στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ ως αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής μορφής των Time Out Cyprus-Check In Cyprus. Σήμερα, εργάζεται ως Υπέυθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Social Media στο Μουσείο Παραμυθιού και συνεχίζει να γράφει σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα της Κύπρου. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

   

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@kes.ac.cy