Ακαδημαϊκό Προσωπικό

 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ασφάλεια και Υγεία

  Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτστικών Επιχειρήσεων, Κηποτεχνία, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Hotel Management

   Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Αθανάσιος Αθανασίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στη «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» και Πτυχίου (ΒΑ) στην «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος»,  από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Αθανασίου έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας και έχει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του ΕΞΥΠΠ  (Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης των κινδύνων) από το Υπουργείο Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπλέον, έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας μεγάλων εταιριών στην Κύπρο. Από το 2010, ο κ. Αθανασίου είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Περιβαλλοντολόγων Κύπρου ενώ συνεργάστηκε και ως Επιστημονικός Σύμβουλος- Εξωτερικός Συνεργάτης με διάφορες εταιρίες.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Νομική

  Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Έλενα Αρότη είναι Λέκτορας στο KES College από το 2009. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής και μεταπτυχιακού διπλώματος Barrister at Law από το Πανεπιστήμιο του Bristol. Από το 2008 είναι Νομικός στο δικηγορικό γραφείο Σπύρος Αρότης – Έλενα Αρότη & Συνεργάτες. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων / Marketing

  Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Business Management, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 - 5/2016 και από το 10/2017. Είναι κάτοχος  μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Μαθηματικά / Στατιστική 

  Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική

  Η κα Άντρεα Δημητρίου είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ από το 2020. Είναι κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικών και PGCE (Post Graduate Certificate of Education) στην Εκπαίδευση Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Αγγλία και είναι υποψήφια Διδάκτορ στην Εκπαίδευση Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Κύπρο. Από το 2011, εργάστηκε ως Καθηγήτρια Μαθηματικών για όλα τα επίπεδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, IGCSE και A level) σε Ιδιωτικά Σχολεία της Λευκωσίας (Falcon School, GC School, Grammar School, English School). Από το 2012, είναι εξειδικευμένη εξετάστρια της Pearson/Edexcel για τα A level Στατιστικής. Εργάστηκε και ως Λέκτορας στο Global College Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Roehampton, Λονδίνο, για το μάθημα της Ανάλυσης Δεδομένων. Διδάσκει μαθήματα Μαθηματικών και Στατιστικής σε διάφορους κλάδους του κολλεγίου.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Λογιστική 

  Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Business Management, Διευθύνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με παιδαγωγικά και την επιστήμη του. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 - 2014. Επίσης δίδαξε Λογιστική στο ΑΞΙΚ το 1999 - 2001 και σε φροντιστήριο το 1992 - 1999. Εργάστηκε στην εταιρεία J & P (Σαουδική Αραβία) ως Ελεγκτής το 1988-1991. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Ρωσική Γλώσσα

  Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Τατιάνα Καρπί είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ από τον Γενάρη 2021. Είναι κάτοχος πτυχίου στη Ρωσική φιλολογία από το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Από το 2012 - 2020 εργάστηκε  σε αντίστοιχη θέση στο Ιδιωτικό Φροντιστήριο. Συμμετείχε σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εξασφαλίζοντας Πιστοποίηση σε θέμα Μεθοδολογίας Διδασκαλίας Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας. Είναι συγγραφέας ειδικού εγχειριδίου για εκμάθηση Ρωσικών με έμφαση στις γαστρονομικές τέχνες. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Πληροφορική

  Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Νικολέττα Κλείτου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2018. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) in Computer and Internet Technologies από το University of Strathclyde και Πτυχίου (BSc) in Computer Science από το Cyprus College. Έχει δέκα έτη διδακτικής εμπειρίας στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς εργάστηκε από το 2008 ως το 2011 στο Ινστιτούτο Πληροφορικής Αμφορέας, ενώ από το 2012 ως σήμερα συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως εκπαιδευτικός πληροφορικής σε ποικίλες δομές εκπαίδευσης (Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Επιμορφωτικά Κέντρα, Νέα Σύγχρονη Μαθητεία και Ολοήμερα σχολεία) στην εκπαίδευση ανηλίκων και ενηλίκων. Προγενέστερα εργάστηκε ως αναλύτρια/προγραμματίστρια στην Interlife Insurance Ltd (2006-2009). Το 2015 συμμετείχε στο Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα PISA ως εξωτερικός συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Διδάσκει θέματα σχετικά με την Επιστήμη της Πληροφορικής και επιμορφώνεται διαρκώς σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων

  Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Στέλλα Κυριακίδου είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στο Μάρκετινγκ σε βιομηχανικές χώρες από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde και Πτυχίου (ΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται κυρίως σε βιωματικά σεμινάρια με θέματα διοίκησης, ηγεσίας, επικοινωνίας, μάρκετινγκ, διαχείριση χρόνου και ανάπτυξης αποτελεσματικών ομάδων. Εργάστηκε ως Ανώτερος Λέκτορας Διοίκησης και Μάρκετινγκ για 23 χρόνια σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα ασχολήθηκε με την επαγγελματική εκπαίδευση σε διακοινοτικά προγράμματα για μη-κυβερνητικούς οργανισμούς και ως εκπαιδεύτρια επαγγελματικών σεμιναρίων για την Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνών για θέματα Ισότητας φύλου. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Δημόσιο για την οργάνωση και επιτυχή διεκπεραίωση της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαικής Επιτροπής ως Λειτουργός Ευρωπαϊκών θεμάτων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διοίκηση Ξενοδοχείων / Τουριστικά

  Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management / Travel and Tourism

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:  Η κα. Ολβία Κυριάκου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Ανθρώπινο Δυναμικό από το Cardiff Metropolitan University of Wales.  Ως επίσης και πτυχίου διοίκησης ξενοδοχείων και Τουρισμού από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ανώτερου Διπλώματος από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).  Από το 2015 εργάζεται στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Από το 2017 εργάστηκε ως Υπεύθυνος οροφοκομίας για δύο χρόνια στο Four Seasons Hotel στη Λεμεσό. Έπειτα τον Απρίλιο του 2019 στο άνοιγμα ενός καινούριου ξενοδοχείου Amara Hotel εργάστηκε ως Υπεύθυνος οροφοκομίας και μετά ως Υπεύθυνος Υποδοχής μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης και πιστοποιητικό παρακολούθησης Cultural Tourism Specialist based on ISO 17024. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Τεχνολογία Τροφίμων 

  Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Hotel Management, Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονίστρια Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Logistics 

  Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Hotel Management

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι «Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών Logistics, Business Management, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Logistics and Supply Chain Management από το Cranfield University και Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε επιτυχώς στο χώρο του λιανικού εμπορίου στη θέση Purchasing Executive όπου και ειδικεύτηκε στα τρόφιμα και τη διαχείρηση τους μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης εργάστηκε για επτά χρόνια στη θέση Purchasing Manager στον τομέα της βιομηχανίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Γαλλική Γλώσσα

  Προγράμματα Σπουδών: Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ελεάνα Μουτάφη είναι Λέκτορας στο KES College από το 2014. Έχει πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε σε ιδιωτική σχολή ξενών γλωσσών ως καθηγήτρια Γαλλικών από το 2007-2011.  Επιπλέον εργάστηκε ως μεταφράστρια στο Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Μαγειρική

  Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Hotel Management

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων

  Προγράμματα Σπουδών: Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Ιατρικοί Επισκέπτες, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Hotel Management

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Έλενα Παναγιώτου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2020.  Είναι κάτοχος MBA του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης και απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών της σχολής Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιπλέον, είναι υποψήφια διδάκτορας στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην επίδραση της εταιρικής κουλτούρας στις λογιστικές διαδικασίες και στη σύνδεση μεταξύ ικανοποίησης και αφοσίωσης των εργαζομένων με την παραγωγικότητά τους.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Μαγειρική

  Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Hotel Management

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Γιώργος Πισιήλης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2013 όπου διδάσκει μαθήματα των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) in Marketing από το London Metropolitan University, Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στον ίδιο κλάδο από το ΑΞΙΚ. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία όπως το Cavo Maris Beach Hotel (καλοκαίρι 2013), Hilton Park (καλοκαίρι 2009) και Moniatis Hotel (καλοκαίρι 2008). Από το 2014 είναι Marketing Manager του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και είναι επίσης λήπτης βραβείων που αφορούν στο θέμα του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων βραβεύτηκε στους εξής διαγωνισμούς

   - 2015: Traditional Menu / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία   

   - 2015: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία                     

   - 2010: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Γαστρονομία Γαστρογνωσία, Κύπρος

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Πληροφορική

  Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Hotel Management

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Σοφία Πρατζιώτη είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2017. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου International Business, από το University of Birmingham και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης κατέχει πτυχίο Πληροφορικής από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2010 εργάζεται ως Λέκτορας και συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, διδάσκοντας θέματα της ειδικότητας της. 

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Μαγειρική

  Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρία Προδρόμου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου με θέμα Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών της αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Εργάστηκε στην εταιρεία Ζορπάς & Υιοί Λτδ ως Chef την περίοδο 2011-2016. Επίσης έχει εργασιακή πείρα σε αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι 2010, όπου εργάστηκε ως Pastry Chef. Βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Ζυμαρικά), με Αργυρό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Grand Prix Master Chef Mystery Basket) και με Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία Γαστρογνωσία στην Κύπρο το 2010 (κατηγορία Grand Prix). Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Βοηθός Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών "Επισιτιστικών Τεχνών", Λέκτορας

  Ειδικότητα: Μαγειρική

  Προγράμματα Σπουδών: Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Hotel Management

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Σάββας Σάββα είναι Βοηθός Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών» και Λέκτορας στο KES College. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στην Εκπαίδευση από το University of the West of England, κάτοχος Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ). Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλά ξενοδοχεία όπως το Palm Beach Hotel, Le Meridien Hotel & Spa Limassol, Amathus Beach Hotel, Cavo Maris και σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια όπως το Αρχοντικό Παπαδοπούλου και το The Fish Market. Ο κ. Σάββας έχει εκπαιδευτική εμπειρία αφού διετέλεσε εκπαιδευτής στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), στο American College, στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και το 2013 διετέλεσε Team Manager της Εθνικής ομάδας Νέων του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Από το 2015 μέχρι και σήμερα, είναι ο Team Manager του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων Euro-Toques Κύπρου. Είναι εγκεκριμένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Αξιολογητής Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Είναι σύμβουλος σεφ σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Κύπρο και διοργανώνει διάφορα σεμινάρια με θέμα την μαγειρική και ζαχαροπλαστική και την εξέλιξη της. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρουσιάζει και επιμελείται τη δική του εκπομπή μαγειρικής 'Ταξίδι Γεύσεων' σε τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος

  Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Κατέχει Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το θέμα του Διδακτορικού της είναι Associations between Cypriot’s children television food advertising exposure and their eating behavior: An observational and diagnostic survey with the use of questionnaires and eating behavior tests in 1088 Cypriot children. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

  Θέση: Λέκτορας

  Ειδικότητα: Αγγλική Φιλολογία

  Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Ιατρικοί Επισκέπτες, Διεύθυνση Επισιστικών Επιχειρήσεων, Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Μαρία Τσερκέζου είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ από τον Σεπτέμβριο του 2020. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από το University of Essex (UK) και Πτυχίου στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα). Από το 2002 εργάζεται σαν Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στον ιδιωτικό τομέα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διδάσκει μαθήματα της ειδικότητάς της όπως Academic English, General English, ESP, IGCSE και IELTS.

 • Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

  Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

  Ειδικότητα: Συντονιστής Προγραμμάτων Επισιτιστικών και Τουριστικών Σπουδών 

  Προγράμματα Σπουδών: Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Παναγιώτης Χατζησυμεού είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών», «Ξενοδοχειακής Διεύθυνσης» και «Διεύθυνση Ταξιδιών /Τουρισμού» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2007. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στη Ξενοδοχειακή Διεύθυνση και Επισιτιστική Τέχνη και Πτυχίου (BA) in Hospitality Management από το Πανεπιστήμιο Middlesex και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλές χώρες από τις διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν και κυρίως από την διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton Hotels από το 1980-1985 ως επίσης από τις Κυπριακές Αερογραμμές ως ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Τροφοδοσίας από το 1985-2006. Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και επίσης Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Eurotoques-Cyprus και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Είναι διαπιστευμένος από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ως αξιολογημένος εκπαιδευτής, αξιολογητής επαγγελματικών προσόντων, αξιολογητής κέντρων Επαγγελματικής κατάρτισης [ΚΕΚ] και αξιολογητής Δομών επαγγελματικής κατάρτισης [ΔΕΚ]. Είναι σύμβουλος σε επιχειρήσεις στην ανάπτυξη προσωπικού, εκπαίδευση και κτίσιμο νέων επιχειρήσεων. Διοργανώνει σε τακτικά διαστήματα σεμινάρια και διαλέξεις τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό σε εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.                         

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@kes.ac.cy