Το Πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να μεταλαμπαδεύσει το επιχειρηματικό πνεύμα στους φοιτητές με την προσφορά μαθημάτων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και με το πώς να σχεδιάσουν, να ξεκινήσουν και να διαχειριστούν μεγάλες Επισιτιστικές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιία κλπ. Το τριετές Πρόγραμμα Σπουδών «Διεύθυνση Γαστρονομικών Τεχνών, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής», κτίζει πάνω στις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν οι φοιτητές κατά τα δύο πρώτα χρόνια φοίτησης. Στο τρίτο έτος οι φοιτητές θα αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες ηγεσίας στηριζόμενοι στις σύγχρονες προσεγγίσεις της ηγετικής διεύθυνσης και αντίληψης, οι οποίες είναι αναγκαίες για την κατοχή διευθυντικών θέσεων και για αυτοεργοδοτούμενους επιχειρηματίες.
H Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies - WACS), μετά από ενδελεχή μελέτη των προγραμμάτων και της υποδομής του KES College αναφορικά με τις Γαστρονομικές Τέχνες, αναγνώρισε ότι “το KES College πληροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων αναφορικά με την Ποιοτική Εκπαίδευση στις Γαστρονομικές Τέχνες”. Για το σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων εξέδωσε σχετική πιστοποίηση και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο KES College.
1ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγεία και Ασφάλεια | 2 | 4 |
Επαγγελματικά Αγγλικά | 2 | 4 |
Επαγγελματικά Μαθηματικά | 2 | 4 |
Σερβίρισμα Τροφίμων και Ποτών | 2 | 3 |
Θεωρία Αρτοποιίας Ι | 2 | 4 |
Πρακτική Αρτοποιίας Ι | 4 | 6 |
Βασικές Αρχές Μαγειρικής Ι | 4 | 5 |
ΣΥΝΟΛΟ | 18 | 30 |
2ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Γαστρονομία | 2 | 3 |
Αποθήκευση και Διατήρηση Προμηθειών | 2 | 4 |
Επαγγελματική Σταδιοδρομία | 2 | 4 |
Πρακτική Αρτοποιίας ΙΙ | 3 | 4 |
Ζαχαροπλαστική Ι | 6 | 7 |
Βασικές Αρχές Μαγειρικής ΙΙ | 3 | 4 |
Πρακτική Άσκηση Ι | - | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 18 | 30 |
3ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγιεινή Τροφίμων και Περιβάλλον | 2 | 4 |
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων | 2 | 4 |
Διατροφή και Διαιτολογία | 2 | 4 |
Διαχείριση Εκδηλώσεων και Συνεδρίων | 2 | 3 |
Βασικές Αρχές Διοίκησης | 2 | 4 |
Ζαχαροπλαστική ΙΙ | 5 | 6 |
Αρτοσκευάσματα - Διεθνή Ψωμιά | 4 | 5 |
ΣΥΝΟΛΟ | 19 | 30 |
4ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων | 2 | 3 |
Αρχές Οργάνωσης και Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων | 2 | 4 |
Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Διατροφής | 3 | 3 |
Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ | 7 | 8 |
Διακοσμητική Τέχνη στην Αρτοζαχαροπλαστική | 2 | 3 |
Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική | 4 | 5 |
Πρακτική Άσκηση ΙΙ | - | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 20 | 30 |
5ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Ασφάλεια των Τροφίμων | 2 | 4 |
Εισαγωγή στα Οικονομικά | 2 | 4 |
Αρχές Μάρκετινγκ | 2 | 4 |
Οργάνωση Μικρής Επιχείρησης/Αρτοζαχαροπλαστείο | 2 | 4 |
Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής για Επισιτιστικές Τέχνες | 2 | 4 |
Αρτοζαχαροπλαστική Ανωτέρου Επιπέδου Ι | 5 | 6 |
Μεθοδολογία της Έρευνας | 2 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 17 | 30 |
6ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Διατροφή και Κουλτούρα | 2 | 4 |
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού | 2 | 4 |
Συμπεριφορά Καταναλωτή | 2 | 4 |
Αρτοζαχαροπλαστική και Ειδική Διατροφή | 3 | 4 |
Παραγωγή Τροφίμων σε Μεγάλη Κλίμακα | 2 | 3 |
Αρτοζαχαροπλαστική Ανωτέρου Επιπέδου ΙΙ | 5 | 5 |
Διπλωματική Εργασία | 2 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 18 | 30 |
*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά
Υγεία και Ασφάλεια
Οι φοιτητές στο μάθημα αυτό θα διδαχθούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ασφαλές, υγιεινό εργασιακό περιβάλλον.
Επαγγελματικά Αγγλικά
Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με την αγγλική ορολογία όσο αφορά τον επαγγελματικό χώρο των Γαστρονομικών Τεχνών.
Επαγγελματικά Μαθηματικά
Οι φοιτητές θα μάθουν όλες τις αρχές των μετρήσεων και μονάδων μέτρησης στις γαστρονομικές τέχνες.
Σερβίρισμα Τροφίμων και Ποτών
Το μάθημα αυτό εισάγει στους φοιτητές την πλήρη διαδικασία από την ετοιμασία μέχρι την παράδοση των τροφίμων και ποτών.
Θεωρία Αρτοποιίας Ι
Το μάθημα αυτό θα εκπαιδεύσει τους φοιτητές να κατανοήσουν εις βάθος όλες τις πτυχές της παρασκευής αρτοποιημάτων.
Πρακτική Αρτοποιίας Ι
Οι φοιτητές θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες στην αρτοποιία και θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις δεξιότητες αυτές σε ένα αρτοποιείο.
Βασικές Αρχές Μαγειρικής Ι
Εισάγει τους φοιτητές της ζαχαροπλαστικής στις Βασικές Αρχές Μαγειρικής και τις διάφορες μεθόδους μαγειρέματος.
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία
Το μάθημα εισάγει και εκπαιδεύει στους φοιτητές στη χρήση υπολογιστικών φύλλων στην επιστήμη των τροφίμων, των υπηρεσιών και της τεχνολογίας.
Αποθήκευση και Διατήρηση Προμηθειών
Το μάθημα εισάγει τους φοιτητές στην πρακτική της αποθήκευσης και διατήρησης προμηθειών.
Επαγγελματική Σταδιοδρομία
Το μάθημα αυτό βοηθά τους φοιτητές να θέσουν σε σειρά προτεραιότητας τις επαγγελματικές τους επιλογές και μετά να εστιάσουν την προσοχή τους σε ρεαλιστικούς στόχους και να είναι σε θέση να δράσουν κατάλληλα για να τους επιτύχουν.
Πρακτική Αρτοποιίας ΙΙ
Θα εκπαιδεύσει τους φοιτητές σε όλες τις πτυχές ψησίματος ειδών αρτοποιίας για πρωινά τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο.
Ζαχαροπλαστική Ι
Το μάθημα αυτό θα προσφέρει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες δεξιότητες της κλασικής παρασκευής μικρών γλυκών (Petit Fours), πουτίγκες, κρέμες, μους, κέικ και άλλα γλυκά.
Βασικές Αρχές Μαγειρικής ΙΙ
Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν στα προγεύματα, στη διεθνή κουζίνα και μπουφέ και ιδιαίτερα στην κλασική γαλλική κουζίνα.
Πρακτική Άσκηση Ι
Η Πρακτική Άσκηση Ι δίνει τη δυνατότητα απόκτησης πρακτικών εμπειριών από τους φοιτητές του Προγράμματος «Γαστρονομικές Τέχνες», επιπρόσθετα προς τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί κατά την διάρκεια της φοίτησης τους σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον.
Υγιεινή Τροφίμων και Περιβάλλον
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στις διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων και στις παγκόσμιες αρχές του HACCP. Επίσης, στοχεύει να φέρει σε επαφή τους φοιτητές με το θέμα της αειφόρου παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης των τροφίμων.
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων
Εξοικειώνει τους φοιτητές με τον έλεγχο, τους χειρισμούς κοστολόγησης και την αγορά τροφίμων και ποτών στη βιομηχανία των γαστρονομικών τεχνών.
Διατροφή και Διαιτολογία
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στην επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας.
Διαχείριση Εκδηλώσεων και Συνεδρίων
Εισάγει τους φοιτητές σε διαφορετικά είδη εκδηλώσεων (Banquet, Gala, Συνέδρια) και στις τεχνικές σχεδιασμού και διαχείρισής τους.
Βασικές Αρχές Διοίκησης
Εισάγει τους φοιτητές στις διάφορες έννοιες της διοίκησης συμπεριλαμβανομένου των ελέγχων διοίκησης, των βασικών αρχών λήψης αποφάσεων και του προγραμματισμού, της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού και εννοιών σχετικών με τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού.
Ζαχαροπλαστική ΙΙ
Το μάθημα αυτό θα εκπαιδεύσει τους φοιτητές στην παρασκευή γλυκών όπως τάρτες, τούρτες, πίτες, μπισκότα και στην τεχνική διακόσμησης τους.
Αρτοσκευάσματα - Διεθνή Ψωμιά
Οι φοιτητές θα διδαχθούν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες στην παρασκευή και το ψήσιμο αρτοσκευασμάτων και διεθνή ψωμιών σε επαγγελματικό και εμπορικό επίπεδο.
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων
Το μάθημα αυτό εξηγεί τις μεθόδους σχεδιασμού κουζίνας και υπηρεσίας τροφίμων.
Αρχές Οργάνωσης και Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων
Εισάγει τους φοιτητές σε βασικές οργανωσιακές αρχές και έννοιες και η ανάλυση του τρόπου λειτουργίας μιας κουζίνας μέσω της διερεύνησης συστημάτων παραγωγής και οργάνωσης και διαφορετικών μεθόδων και διαδικασιών φύλαξης τροφίμων.
Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Διατροφής
Το μάθημα αυτό θα διδάξει και θα εκπαιδεύσει τη διαδικασία ανάπτυξης τροφίμων, προσδιορίζοντας τα βήματα και τα στάδια και δείχνει πώς οι πόροι πρέπει να χρησιμοποιηθούν .
Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ
Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν στην παρασκευή σιροπιών και σαλτσών ζαχαροπλαστικής, ατομικών γλυκών και τεχνική διακόσμηση τους. Τελικός σκοπός του μαθήματος είναι να παραχθεί ένα επαγγελματικό μπουφέ επιδορπίων, ως επίδειξη των γνώσεων και ικανοτήτων των φοιτητών.
Διακοσμητική Τέχνη στην Αρτοζαχαροπλαστική
Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν όλες τις πτυχές της κλασικής και μοντέρνας παρασκευής εορταστικών γλυκών και τουρτών με έμφαση στην τεχνική διακόσμησης τους.
Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική
Οι φοιτητές θα διδαχθούν τη θεωρία και την πρακτική της παραγωγής Κυπριακών παρασκευασμάτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστική.
Πρακτική Άσκηση ΙΙ
Η Πρακτική Άσκηση ΙΙ προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης πρακτικών εμπειριών από τους φοιτητές επιπρόσθετα προς τις γνώσεις και δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί κατά την διάρκεια της φοίτησης τους σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον.
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Ασφάλεια των Τροφίμων
Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν στις διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων και τις παγκόσμιες αρχές του HACCP. Το μάθημα αυτό παρουσιάζει στους φοιτητές πώς να αναλύουν λειτουργικά θέματα ασφάλειας τροφίμων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων.
Εισαγωγή στα Οικονομικά
Το μάθημα αυτό εισάγει στους φοιτητές τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας με εξειδίκευση στη Μικροοικονομία (βασικό οικονομικό πρόβλημα, θεωρία χρησιμότητας, ζήτηση και προσφορά, ελαστικότητες, θεωρία κόστους και επιχείρησης, μορφές αγοράς) την κατανόηση της.
Αρχές Μάρκετινγκ
Το μάθημα Αρχές Μάρκετινγκ είναι η θεωρητική κατανόηση και πρακτική εφαρμογή των διαφόρων σύγχρονων αρχών πελατοκεντρικού Μάρκετινγκ από τους φοιτητές στον ανταγωνιστικό χώρο των επιχειρήσεων.
Οργάνωση Μικρής Επιχείρησης / Αρτοζαχαροπλαστείο
Ο σκoπός του μαθήματος είναι να επεκτείνει τις γενικές αρχές για επιχειρήσεις που αφορούν την οργάνωση μικρών επιχειρήσεων και του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούν και κατ’ επέκταση να οριοθετήσει τα βασικά βήματα που απαιτούνται για ξεκίνημα μιας επιχείρησης αρτοποιίας.
Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής για Επισιτιστικές Τέχνες
Το μάθημα αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τη χρήσης της λογιστικής στο επιχειρηματικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στις Γαστρονομικές Τέχνες.
Αρτοζαχαροπλαστική Ανωτέρου Επιπέδου Ι
Το μάθημα αυτό θα προσφέρει στους φοιτητές όλες τις γνώσεις και δεξιότητες για την παρασκευή γλυκών που σερβίρονται στο πιάτο (plated dessert), τη σοκολάτα, την καραμέλα, τα αμυγδαλωτά και τρόπους παρασκευής του παγωτού, του σορμπέ και των παγωμένων επιδόρπιων.
Μεθοδολογία της Έρευνας
Το μάθημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές για σωστή χρήση των γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη διαδικασία εκπόνησης μίας μελέτης ούτως ώστε οι να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις κατάλληλες τεχνικές γραφής ενός θέματος που συνδέεται άμεσα με τα θέματα στις Γαστρονομικές Τέχνες.
Διατροφή και Κουλτούρα
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στους ανθρωπολογικούς, κοινωνιολογικούς, πολιτιστικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή και να κατανοήσουν τη χρήση των τροφίμων σε σχέση με την ευρύτερη Επισιτιστική Βιομηχανία.
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Εισάγει τους φοιτητές στις βασικές αρχές για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σε οργανισμούς.
Συμπεριφορά Καταναλωτή
Οι φοιτητές θα πρέπει να κατανοήσουν τις διάφορες θεωρίες που αφορούν τη συμπεριφορά του καταναλωτή και την εφαρμογή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο μάρκετινγκ.
Αρτοζαχαροπλαστική και Ειδική Διατροφή
Το μάθημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στην παρασκευή προϊόντων που αφορούν ιδιαίτερες περιπτώσεις στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική.
Παραγωγή Τροφίμων σε Μεγάλη Κλίμακα
Εισάγει τους φοιτητές στη παραγωγή τροφίμων σε μεγάλη κλίμακα.
Αρτοζαχαροπλαστική Ανωτέρου Επιπέδου ΙΙ
Το μάθημα αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν σε βάθος τις διάφορες διαδικασίες στην αρτοποίηση και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις των λειτουργιών που συμβαίνουν κατά τη διαδικασία της αρτοποίησης. Επίσης το μάθημα προσφέρει στους φοιτητές όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στην τεχνοτροπία της διακόσμησης στην ζαχαροπλαστική και αρτοποιία.
Διπλωματική Εργασία
Οι φοιτητές θα πρέπει να εμπεδώσουν την ανάγκη της συγγραφής της εργασίας ως μέσο επικοινωνίας τών επιστημονικών ανακαλύψεων και η κατανόηση τού τρόπου διεξαγωγής τής μελέτης είτε υπό μορφή βιβλιογραφικής ανασκόπησης είτε υπό μορφή έρευνας καθώς επίσης ο σχεδιασμός και η συγγραφή της εργασίας σχετικής με τις Γαστρονομικές Τέχνες.
Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: 00357 22875737, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι «Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών Logistics, Business Management, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Logistics and Supply Chain Management από το Cranfield University και Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε επιτυχώς στο χώρο του λιανικού εμπορίου στη θέση Purchasing Executive όπου και ειδικεύτηκε στα τρόφιμα και τη διαχείρηση τους μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης εργάστηκε για επτά χρόνια στη θέση Purchasing Manager στον τομέα της βιομηχανίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρία Προδρόμου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου με θέμα Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών της αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Εργάστηκε στην εταιρεία Ζορπάς & Υιοί Λτδ ως Chef την περίοδο 2011-2016. Επίσης έχει εργασιακή πείρα σε αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι 2010, όπου εργάστηκε ως Pastry Chef. Βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Ζυμαρικά), με Αργυρό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Grand Prix Master Chef Mystery Basket) και με Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία Γαστρογνωσία στην Κύπρο το 2010 (κατηγορία Grand Prix). Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο θέμα της Διατροφής και Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562