Το Πρόγραμμα Σπουδών “Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων” συνδυάζει τη δύναμη των Γαστρονομικών Τεχνών και της Τέχνης της Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας, προκειμένου να προετοιμάσει τους φοιτητές που το παρακολουθούν για μια καριέρα ως Διευθυντικά Στελέχη σε σχετικές επιχειρήσεις. Οι απόφοιτοι του προγράμματος, μπορούν να αναλάβουν θέσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως Διευθυντής Παραγωγής Τροφίμων, Αρχιμάγειρας, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και όχι μόνο. Το πρόγραμμα σπουδών παρέχει ευκαιρίες στους φοιτητές να αποκτήσουν ικανότητες όπως ηγεσία, διαχείριση, τεχνικές μαγειρικής, κριτική σκέψη, προσωπική ευθύνη, ηθική συμπεριφορά, επίλυση προβλημάτων και επικοινωνία με πελάτες. Οι φοιτητές μπορούν να εστιάσουν τις σπουδές τους, επιλέγοντας μεταξύ της επικέντρωσης στη Μαγειρική και της επικέντρωσης στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, με τα κατάλληλα μαθήματα, που είναι ιδανικά για κάθε μια από τις δύο επικεντρώσεις.
H Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies - WACS), μετά από ενδελεχή μελέτη των προγραμμάτων και της υποδομής του KES College αναφορικά με τις Γαστρονομικές Τέχνες, αναγνώρισε ότι “το KES College πληροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων αναφορικά με την Ποιοτική Εκπαίδευση στις Γαστρονομικές Τέχνες”. Για το σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων εξέδωσε σχετική πιστοποίηση και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο KES College.
1ο Εξάμηνο / Kοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγεία και Ασφάλεια | 2 | 4 |
Βασικές Αρχές Διοίκησης | 2 | 4 |
Επαγγελματικά Αγγλικά | 2 | 4 |
Τραπεζοκομία και Οινολογία | 2 | 3 |
Βασικές Αρχές Οικονομικών | 2 | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 10 | 18 |
1ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στην Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική Ι | 7 | 8 |
Βασικές Αρχές Μαγειρικής Ι | 4 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 11 | 12 |
2ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Επαγγελματικά Γαλλικά | 2 | 3 |
Τροφογνωσία | 2 | 3 |
Βασικές Αρχές Λογιστικής | 3 | 6 |
Εισαγωγή στη Κλασσική Γαλλική Κουζίνα | 2 | 3 |
Πρακτική Άσκηση Ι | - | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 9 | 21 |
2ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στην Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική ΙΙ | 4 | 5 |
Βασικές Αρχές Μαγειρικής ΙΙ | 4 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 8 | 9 |
3ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγιεινή Τροφίμων | 2 | 3 |
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων | 2 | 3 |
Υγιεινή Διατροφή | 2 | 3 |
Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων | 3 | 6 |
Επιχειρηματικότητα | 2 | 3 |
Χρηματοοικονομικά Θέματα | 3 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 14 | 24 |
3ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στην Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Ζαχαροπλαστική Ι | 5 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 5 | 6 |
4ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων | 3 | 6 |
Πρακτική Άσκηση ΙΙ | - | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 3 | 12 |
4ο Εξάμηνο / Mαθήματα Επιλογής | ||
---|---|---|
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα | ||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα | 3 | 3 |
Διεθνής Κουζίνα | 3 | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 3 | 3 |
4ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στην Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική | 4 | 6 |
Ζαχαροπλαστική ΙΙ | 4 | 4 |
Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική | 5 | 5 |
ΣΥΝΟΛΟ | 13 | 15 |
5ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εποπτεία της Ασφάλειας των Τροφίμων | 3 | 5 |
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία | 2 | 2 |
Αρχές Μάρκετινγκ | 3 | 6 |
Χρηματοοικονομική Λογιστική | 3 | 6 |
Αρχές Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων | 3 | 6 |
Ειδική Διατροφή | 3 | 5 |
ΣΥΝΟΛΟ | 17 | 30 |
6ο Εξάμηνο / Kοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Οργάνωση Μικρής Επιχείρησης | 3 | 5 |
Διατροφή και Κουλτούρα | 2 | 3 |
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού | 3 | 6 |
Πρακτική Άσκηση ΙΙΙ | - | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 8 | 20 |
6ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στην Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ | 3 | 3 |
Επαγγελματική Δεοντολογία | 2 | 3 |
Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ | 3 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 8 | 10 |
7ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Έρευνα Αγοράς | 3 | 5 |
Ανάπτυξη Προϊόντων Διατροφής | 2 | 2 |
Εταιρική Νομοθεσία | 3 | 4 |
Κρύα Κουζίνα | 5 | 5 |
Παραγωγή Τροφίμων σε Μεγάλη Κλίμακα | 3 | 6 |
Αρχές Συγγραφής Πτυχιακής Μελέτης Ι | 2 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 18 | 26 |
7ο Εξάμηνο / Mαθήματα Επιλογής | ||
---|---|---|
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα | ||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Eπιμελητεία Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων | 2 | 4 |
Ηλεκτρονικό Εμπόριο | 2 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 2 | 4 |
8ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Συμπεριφορά του Καταναλωτή | 2 | 4 |
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμοί Τροφίμων | 3 | 6 |
Διαχείριση Κινδύνων και Ασφάλειας | 3 | 6 |
Συγγραφή Πτυχιακής Μελέτης | 5 | 8 |
ΣΥΝΟΛΟ | 13 | 24 |
8ο Εξάμηνο / Mαθήματα Επιλογής | ||
---|---|---|
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα | ||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων | 3 | 6 |
Επιμελητεία Αποθήκευσης Τροφίμων | 3 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 3 | 6 |
*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Οι φοιτητές του Προγράμματος αυτού οφείλουν να εκτελέσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Πρακτική Άσκηση διάρκειας 4 μηνών.
Υγεία και Ασφάλεια
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας και της προστασίας που απαιτείται στο εργασιακό περιβάλλον. Επίσης μέσα από τη διδασκαλία του μαθήματος οι φοιτητές αντιλαμβάνονται τον καθοριστικό ρόλο και τις ευθύνες του εργοδότη στην τήρηση των κατάλληλων μέτρων.
Βασικές Αρχές Διοίκησης
Το μάθημα “Βασικές Αρχές Διοίκησης” εισαγάγει τους φοιτητές στις βασικές έννοιες της Διοίκησης.
Επαγγελματικά Αγγλικά
Το μάθημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη διδασκαλία της Αγγλικής γραμματικής και έκθεσης ιδεών για τους φοιτητές των Προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
Τραπεζοκομία και Οινολογία
Αυτό το μάθημα παρέχει στους εκπαιδευόμενους μια επισκόπηση των διαδικασιών που συνδέονται με την οργάνωση της υπηρεσίας τροφίμων και ποτών και επικεντρώνεται στην τραπεζοκομία και τις αρχές της οινολογίας.
Βασικές Αρχές Οικονομικών
Το μάθημα αυτό εισαγάγει στους φοιτητές τις βασικές αρχές της Μικροοικονομικής Θεωρίας.
Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική Ι
Το μάθημα Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική Ι είναι θεωρητικό και εργαστηριακό μάθημα και καλύπτει τις θεωρητικές και πρακτικές πτυχές ετοιμασίας και ψησίματος των διαφόρων ειδών ψωμιού. Οι φοιτητές μαθαίνουν τις πραγματικές τεχνικές ψησίματος του ψωμιού και ασκούνται στην παραγωγή μεγάλου αριθμού ψωμιών διάφορων ειδών.
Βασικές Αρχές Μαγειρικής I
Το μάθημα αυτό εισαγάγει τους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών στις γενικές αρχές, θεωρίες και πρακτικές της παρασκευής φαγητού. Το μάθημα αυτό έχει ώς βασικό στόχο να δώσει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία στους φοιτητές έτσι ώστε ως διευθυντικά στελέχη να συνεργάζονται με τους αρχιμάγειρες (chef) για την παρασκευή φαγητού.
Επαγγελματικά Γαλλικά
Εισαγωγικό μάθημα στη Γαλλική Γλώσσα που στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας στην ανάγνωση, γραφή και ομιλία στη γλώσσα αυτή.
Tροφογνωσία
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στις αρχές της επιστήμης της τεχνολογίας των τροφίμων. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τη φυσική δομή και τη χημική σύσταση των κυριότερων κατηγοριών τροφίμων και πώς αυτές μεταλλάσσονται κατά την επεξεργασία.
Βασικές Αρχές Λογιστικής
Εισαγωγή στις βασικές αρχές λογιστικής. Η θεματολογία του μαθήματος επικεντρώνεται σε λογιστικές πληροφορίες όπως αυτές επηρεάζουν τους επενδυτές και πιστωτές. Θα γίνει ανάπτυξη των παραδεκτών λογιστικών αρχών και των λογιστικών εγγράφων που αφορούν επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Εισαγωγή στη Κλασική Γαλλική Κουζίνα
Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στη κλασική γαλλική κουζίνα και συνδυάζει την κοινωνική και γαστρονομική ιστορία με τη θεωρία και την πρακτική.
Πρακτική Άσκηση Ι
Ο/η φοιτητής/τρια του Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» είναι υποχρεωμένος/νη να ενημερωθεί και να απασχοληθεί σε συνθήκες πραγματικής εργασίας σε Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία κ.α. να αποκτήσει παραπέρα εμπειρίες με προγραμματισμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και ακαδημαϊκές γνώσεις του/της.
Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική ΙΙ
Στο μάθημα αυτό αξιολογούνται οι βασικές αρχές της παρασκευής αρτοποιητικών παρασκευασμάτων και γλυκών και επεκτείνει την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών για να παράγουν διάφορα είδη εξειδικευμένων ψωμιών και γλυκών. Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης τη χρήση στοιχείων που χρησιμοποιούνται στη γαλλική ζαχαροπλαστική, όπως η κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα βουτύρου, γλάσα (glazes), γεμίσεις με βάση την κρέμα ή τα φρούτα ή την σοκολάτα και διάφορες ζύμες. Τέλος το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στα επιδόρπια, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Βασικές Αρχές Μαγειρικής II
Το μάθημα αυτό εισαγάγει στο δεύτερο μέρος τους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών στις γενικές αρχές, θεωρίες και πρακτικές της παρασκευής φαγητού. Το μάθημα δεν έχει στόχο να μετατρέψει τους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών με επικέντρωση στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική σε μάγειρες, αλλά να τους δώσει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για να μπορούν να εργάζονται μαζί με άλλους ειδικούς στο χώρο της παρασκευής φαγητού.
Υγιεινή Τροφίμων
Το μάθημα Υγιεινή Τροφίμων προσφέρει μια εισαγωγή στα θέματα αποστείρωσης και ασφάλειας, και στις πρακτικές που σχετίζονται με την προετοιμασία τροφίμων και την αποτροπή αλλοίωσής τους. Το μάθημα δίνει έμφαση στο σύστημα ανάλυσης κρίσιμων σημείων υγιεινής (HACCP).
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων
Το μάθημα Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων παρέχει στους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών που στοχεύουν να γίνουν υπεύθυνοι / διευθυντές μιας επιχείρησης, την απαραίτητη γνώση για τον έλεγχο της κοστολόγησης των πρώτων υλών. Οι φοιτητές θα μάθουν διαφορετικές τεχνικές, διαδικασίες και μεθόδους υπολογισμού που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία.
Υγιεινή Διατροφή
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών στις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής. Το μάθημα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά και τις θρεπτικές αξίες, το ρόλο τους στη διατήρηση της υγείας και την παρουσίαση στη συσκευασία διαφόρων τροφίμων.
Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στις διαδικασίες και στις τεχνικές που είναι αναγκαίες για το σχεδιασμό και την πετυχημένη οργάνωση διαφορετικών τύπων εκδηλώσεων.
Επιχειρηματικότητα
Το μάθημα εξετάζει τη θεωρία της επιχειρηματικότητας ως ένα πολυδιάστατο φαινόμενο σε επίπεδα προσωπικής επιχείρησης και μεγάλου οργανισμού. Συσχετίζοντας θεωρία και πράξη, οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρακτική πείρα στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών.
Χρηματοοικονομικά Θέματα
Αυτό είναι ένα εισαγωγικό μάθημα όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις. Θα καλυφθούν θέματα όπως ανάλυση της σημερινής αξίας και έκπτωσης, διαφοροποίηση, η ανταλλαγή ανάμεσα στο ρίσκο και στην επιστροφή, τιμολόγηση προϊόντων και ομολόγων, το μοντέλο τιμολόγησης του πάγιου κεφαλαίου και άλλα.
Ζαχαροπλαστική Ι
Το μάθημα καλύπτει την Ευρωπαϊκή ζαχαροπλαστική αλλά και εκλεκτά γλυκά από τη διεθνή γαστρονομία. Οι φοιτητές επικεντρώνονται στην κατασκευή και στο στολισμό διαφόρων γλυκών και συγκεκριμένα σε τάρτες - πίτες και μπισκότα, εργαζόμενοι σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων
Το μάθημα Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων εισαγάγει τους φοιτητές στην ανάγκη ύπαρξης ενός πρακτικού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και στον εργονομικό σχεδιασμό μιας κουζίνας.
Πρακτική Άσκηση ΙΙ
Ο/η φοιτητής/τρια του Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» είναι υποχρεωμένος/η να ενημερωθεί και να απασχοληθεί σε συνθήκες πραγματικής εργασίας σε Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία κ.α. να αποκτήσει παραπέρα εμπειρίες με προγραμματισμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και ακαδημαϊκές γνώσεις του/της. Η Πρακτική Άσκηση ΙΙ θα πρέπει να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, η εφαρμογή της να είναι καίρια και να συμβαδίζει με το αντικείμενο των Επισιτιστικών Τεχνών και να αποσκοπεί κυρίως στην εφαρμογή των γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών του/της φοιτητή/τριας και στη περαιτέρω κατάρτιση / εξειδίκευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται για τον τομέα αυτό.
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα
Η Σύγχρονη Ευρωπαϊκή κουζίνα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και δέχεται πολλές περιφερειακές και διεθνείς επιρροές. Πρόκειται για μια συγχώνευση των τεχνικών και ιδεών από πολλές διαφορετικές χώρες. Στην ουσία είναι μια στοχαστική έκδοση μαγειρικής της βόρειας Ευρώπης και της Μεσογείου, σε στυλ που περιλαμβάνει πολλά ψησίματα στη σχάρα, στο φούρνο, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά ως το πιο προφανές χαρακτηριστικό των σύγχρονων ευρωπαϊκών τροφίμων. Το μάθημα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη βόρεια και κεντρική Γερμανική κουζίνα και λιγότερο στις Γαλλικές, Ιταλικές και Ελληνικές κουζίνες, οι οποίες βεβαία καλύπτονται σε άλλα μαθήματα.
Διεθνής Κουζίνα
Το μάθημα είναι μια εκτεταμένη εισαγωγή στη Διεθνή κουζίνα σε όλες τις ηπείρους. Στο μάθημα θα γίνει μια εισαγωγή στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις διάφορες χώρες και στα μέσα.
Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική
Ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας πρέπει να γνωρίζει τη διατροφική κουλτούρα του τόπου του. Αυτό συμπεριλαμβάνει τις βασικές πτυχές της ιστορίας της αρτοποιίας / ζαχαροπλαστικής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις βασικές συνταγές. Το μάθημα αποτελεί μια θεωρητική εισαγωγή η οποία συνοδεύεται όμως με πρακτική άσκηση στην Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική.
Ζαχαροπλαστική ΙΙ
Στο μάθημα αυτό οι φοιτητές χρησιμοποιούν τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν στα προηγούμενα μαθήματα. Το πρόγραμμα καλύπτει νέα στοιχεία και εισαγάγει τους φοιτητές στην παρασκευή ατομικών γλυκών κυρίως από τη Γαλλική κουζίνα για οποιαδήποτε εκδήλωση.
Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
Στο μάθημα αυτό οι φοιτητές χρησιμοποιούν τις αρχές και τεχνικές που απέκτησαν στα προηγούμενα μαθήματα. Το πρόγραμμα καλύπτει νέα στοιχεία και εισαγάγει τους φοιτητές στην ετοιμασία εορταστικών κέικ και γλυκών για οποιαδήποτε εκδήλωση όπως γενέθλια, γιορτές, κλπ. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην παραγωγή, το σχεδιασμό και τη διακόσμηση γαμήλιου κέικ.
Εποπτεία της Ασφάλειας των Τροφίμων
Το μάθημα Εποπτεία της Ασφάλειας των Τροφίμων είναι το δεύτερο από δύο μαθήματα τα οποία καλύπτουν όλα τα θέματα σχετικά με την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων. Τα μαθήματα ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές και αρχές του HACCP (το σύστημα ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων στοιχείων ελέγχου).
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία
Το μάθημα αυτό βασίζεται σε προηγούμενα εισαγωγικά μαθήματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ασχολείται με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις γαστρονομικές τέχνες. Το μάθημα επικεντρώνεται σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών σε υπολογιστικό φύλλο (spreadsheet work).
Αρχές Μάρκετινγκ
Το μάθημα Αρχές Μάρκετινγκ εισαγάγει τους φοιτητές στις βασικές έννοιες του Μάρκετινγκ.
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Ο ρόλος των λογιστών στη παροχή χρήσιμων πληροφοριών στους επενδυτές, στους πιστωτές, στις ρυθμιστικές αρχές του κράτους και σε άλλους. Έμφαση δίνεται στην κατανόηση της έννοιας της αξίας του ισολογισμού, της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης και της κατάστασης ταμειακής ροής.
Αρχές Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επισιτιστικών μονάδων. Οι φοιτητές θα κατανοήσουν τη σχετικότητα της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία και τη σημασία της για το προσωπικό, τους πελάτες και τους οργανισμούς.
Ειδική Διατροφή
Το μάθημα αναφέρεται στη διατροφή των χορτοφάγων και τη διατροφική προετοιμασία συνταγών με βάση τα φυτά. Επίσης, γνωρίζουν τι είναι τα ειδικά φαγητά, σε ποιους αποτείνονται και τους όρους κατασκευής τους.
Οργάνωση Μικρής Επιχείρησης
Το μάθημα ενσωματώνει τη θεωρία και την πρακτική που χρειάζονται οι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών για την έναρξη λειτουργίας και τη διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης και προσφέρει μια κατανοητή επεξήγηση θεμάτων που σχετίζονται με μικρές επιχειρήσεις.
Διατροφή και Κουλτούρα
Το μάθημα εξετάζει τις γενικές έννοιες της διατροφής και της κοινωνίας. Οι φοιτητές θα μελετήσουν τους λόγους και τις επιρροές που δέχονται οι άνθρωποι σε σχέση με την κατανάλωση τροφίμων. Το μάθημα μελετά τη διατροφή μέσω κοινωνιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων και βοηθά τους φοιτητές να κατανοήσουν το ρόλο της διατροφής στο σύγχρονο κόσμο.
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Το μάθημα είναι μια εισαγωγή στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Καλύπτει αποφάσεις οργανισμών για πρόσληψη, εκπαίδευση και αμοιβές υπαλλήλων, καθώς και αναφορές σε αποφάσεις που παίρνουν τμήματα ανθρώπινου δυναμικού.
Πρακτική Άσκηση ΙΙΙ
H κατάρτιση των φοιτητών σε χώρους εργασίας αποτελεί συμπλήρωμα της κατάρτισης που ήδη προσφέρθηκε μέσα στα εργαστήρια του Κολλεγίου και στην ουσία είναι μια επαφή με την πραγματικότητα της βιομηχανίας και μια πρόγευση εμπειριών στο χώρο της βιομηχανίας. Η πρακτική άσκηση, εκπονείται σε στενή συνεργασία και με την καθοδήγηση του/της φοιτητή/τριας από το επιβλέπον μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού που διδάσκει στο κολλέγιο και ορίστηκε ως σύμβουλος του/της φοιτητή/τριας.
Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ
Το μάθημα αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων μαθημάτων και παρουσιάζει συνταγές για επιδόρπια και γλυκά από τη διεθνή κουζίνα. Οι φοιτητές θα μάθουν πώς να προετοιμάζουν διάφορα είδη επιδόρπιων, όπως ζεστά, κρύα και παγωμένα επιδόρπια, σούπες φρούτων, parfaits, κατεψυγμένα και γλυκά της ώρας. Το μάθημα ασχολείται επίσης με την παρασκευή σορμπέ και παγωτών.
Επαγγελματική Δεοντολογία
Μέσω του μαθήματος «Επαγγελματική Δεοντολογία» οι φοιτητές θα κατανοήσουν τις Αρχές και τις Έννοιες της Επιστημονικής και Επαγγελματικής Ηθικής σε βαθμό που να είναι σε θέση, με την εφαρμογή των μηχανισμών των δεοντολογικών κανόνων, να ρυθμίζουν τις ενέργειες και τις πράξεις τους κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός τους.
Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ
Το μάθημα Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ επανέρχεται και επανεξετάζει τις θεωρίες, έννοιες και πρακτικές που έμαθαν οι φοιτητές στα προηγούμενα μαθήματα και τους αναπτύσσει περαιτέρω την τεχνογνωσία μέσω των ασκήσεων και των πρακτικών πειραμάτων. Το μάθημα συνδυάζει θεωρία και πρακτική, οι οποίες αναπτύσσονται στο εργαστήριο. Το μάθημα καλύπτει τις μεγάλες θεωρητικές, φυσικές και χημικές πτυχές της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Έρευνα Αγοράς
Το μάθημα στηρίζεται στο εισαγωγικό μάθημα του μάρκετινγκ και επεκτείνεται στη κάλυψη και ανάλυση της αγοράς. Η έρευνα χρησιμοποιείται ως ένα εργαλείο για να συγκεντρώσει, να αναλύσει, και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα μάρκετινγκ σε μια επιχείρηση.
Ανάπτυξη Προϊόντων Διατροφής
Το μάθημα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της διαδικασίας, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων.
Εταιρική Νομοθεσία
Το μάθημα καλύπτει τις βασικές αρχές του δίκαιου των επιχειρήσεων. Καλύπτονται επίσης θέματα όμως το νομικό περιβάλλον της ηλεκτρονικής επιχείρησης και του ηλεκτρονικού εμπορίου, αστικά αδικήματα, εγκλήματα, η πνευματική ιδιοκτησία και άλλα.
Κρύα Κουζίνα
Το μάθημα είναι μια εκτεταμένη εισαγωγή στην κρύα κουζίνα και σε όλες τις σχετικές παρασκευές όπως σαλάτες, σούπες, πατέ, τερίνες, γκαλατίνες, κλπ. Επίσης γίνεται εκτεταμένη εισαγωγή και στη δημιουργία μπουφέ.
Παραγωγή τροφίμων σε μεγάλη κλίμακα
Είναι ένα εξελιγμένο μάθημα με στόχο να προετοιμάσει τους φοιτητές του τρίτου έτους για εργασία με επιχειρησιακές δεξιότητες. Το μάθημα είναι βασισμένο στην αποκτηθείσα γνώση από τα προηγούμενα μαθήματα και στόχος είναι η πρακτική εφαρμογή σε μεγάλης κλίμακας εργασίες, με βάση την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) και τις αρχές του συστήματος HACCP.
Αρχές Συγγραφής Πτυχιακής Μελέτης Ι
Το μάθημα «Αρχές Συγγραφής Πτυχιακής Μελέτης» είναι η εξάσκηση των φοιτητών στην ετοιμασία τής πτυχιακής μελέτης είτε υπό μορφή βιβλιογραφικής ανασκόπησης είτε υπό μορφή έρευνας καθώς επίσης ο σχεδιασμός και η συγγραφή εργασίας σχετικής με τη Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών.
Επιμελητεία Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων
Το μάθημα εστιάζεται στην επιστήμη και τις αρχές της λιανικής πώλησης και της επιμελητείας του λιανικού εμπορίου τροφίμων.
Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Αυτό είναι ένα προηγμένο μάθημα το οποίο καταπιάνεται με την αναδυόμενη ηλεκτρονική αγορά. Η θεματολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαδικτυακές τεχνολογίες, μηχανισμούς διαδικτυακής αγοράς, διαδραστικούς πελάτες, γνωστικά προϊόντα και άλλα.
Συμπεριφορά του Καταναλωτή
Με το μάθημα «Συμπεριφορά του Καταναλωτή» θα κατανοήσουν οι φοιτητές/τριες τις έννοιες, αρχές και θεωρίες από διάφορες συμπεριφορικές επιστήμες.
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμοί Τροφίμων
Το μάθημα επικεντρώνεται στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (European Food Safety Authority - EFSA) και τις λειτουργίες της. Καλύπτει το Νόμο, την Επιστήμη, την Πολιτική και την Πρακτική των Κανονισμών Τροφίμων στην ΕΕ και στα παρεμφερή / συνδεδεμένα διεθνή σώματα (FAO, FDA, κ.ά.).
Διαχείριση Κινδύνων και Ασφάλειας
Το μάθημα αυτό εισαγάγει τους φοιτητές στα διάφορα συστήματα που υπάρχουν στον επισιτιστικό τομέα και ασχολούνται με την διαχείριση των κινδύνων και της ασφάλειας.
Συγγραφή Πτυχιακής Μελέτης
Το μάθημα αυτό προετοιμάζει τους φοιτητές για να ετοιμάσουν μια μελέτη σε θέμα συναφές με τις σπουδές τους στηριζόμενοι στο μάθημα που προηγείται «Aρχές Συγγραφής Πτυχιακής Μελέτης» και του μαθήματος «Έρευνα Αγοράς».
Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων
Το μάθημα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων σε όλα τα στάδιά της.
Επιμελητεία Αποθήκευσης Τροφίμων
Το μάθημα αυτό ασχολείται με την επιμελητεία τροφίμων και τη διαχείριση χώρων αποθήκευσης τους και συμπληρώνει το μάθημα “Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων”.
Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: 00357 22875737, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Γαστρονομικές Τέχνες
Προγράμματα Σπουδών: Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Γιώργος Βοσκού είναι Λέκτορας στο ΚES College από τον Οκτώβριο του 2022. Είναι κάτοχος πτυχίου Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (2021) με επικέντρωση στις Γαστρονομικές Τέχνες από το KES COLLEGE. Από το 2020 είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου με συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Από το 2017 εργάζεται σε επισιτιστικές μονάδες της Κύπρου και του εξωτερικού. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: HOTEL MANAGEMENT, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, LOGISTICS
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 - 5/2016 και από το 10/2017. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Πληροφορική
Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ελένη Γιάγκου είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2022. Από το 2020, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Εκπαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση, από το Cyprus International Institute of Management και από το 2010 κατέχει πτυχίο Computer Science από το University of Leeds. H κα Γιάγκου είναι Certified Training Professional (ECDL - CTP) και διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις των Εργαλείων Παραγωγικότητας Γραφείου της Microsoft (Microsoft Office Productivity Tools), του εργαλείου Επεξεργασίας Εικόνας (Image Editing – Adobe Photoshop) και Επεξεργασίας Ιστοσελίδων (Web Editing – Adobe Dreamweaver) αλλά και του εργαλείου Ανάλυσης Δεδομένων Microsoft Power BI. Επίσης, είναι πιστοποιημένη NLP Trainer και έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις που αφορούν το Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) μεταξύ άλλων στο 3ο PMI Cyprus - Professional Development Event και στο 5ο CCS - Distance Learning Session for Trainers και σε Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.
‘Εχει εκτεταμένη εμπειρία στο τομέα της Πληροφορικής και έχει εργαστεί ως Software Engineer - στους τομείς που σχετίζονται με την ανάλυση, σχεδιασμό, υλοποίηση, υποστήριξη και δοκιμών εφαρμογών. Ως εκπαιδεύτρια έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες άτομα ειδικά σε εργαζόμενους στον Κυβερνητικό και Δημόσιο τομέα όπως και καθηγητές και σήμερα είναι ενεργή ως Senior Business Consultant και Εκπαιδευτικός - στον τομέα της Πληροφορικής και του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: LOGISTICS, HOTEL MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με παιδαγωγικά και την επιστήμη του. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 - 2014. Επίσης δίδαξε Λογιστική στο ΑΞΙΚ το 1999 - 2001 και σε φροντιστήριο το 1992 - 1999. Εργάστηκε στην εταιρεία J & P (Σαουδική Αραβία) ως Ελεγκτής το 1988-1991. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι «Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών Logistics, Business Management, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Logistics and Supply Chain Management από το Cranfield University και Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε επιτυχώς στο χώρο του λιανικού εμπορίου στη θέση Purchasing Executive όπου και ειδικεύτηκε στα τρόφιμα και τη διαχείρηση τους μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης εργάστηκε για επτά χρόνια στη θέση Purchasing Manager στον τομέα της βιομηχανίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Αγγλική Γλώσσα
Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Γαστρονομικές Τέχνες, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Θάλεια Μαλέκου είναι Λέκτορας στο KES COLLEGE. Είναι κάτοχος πτυχίου (ΒΑ) Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2006) και μεταπτυχιακού στα Παιδαγωγικά (ΜΑ) με ειδικότητα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες από το Brunel University - West London (2008). Έχει πείρα πέραν των δεκατεσσάρων ετών στην διδασκαλία παιδιών και στις εξετάσεις Cambridge English και δωδεκαετή πείρα στην διδασκαλία ενηλίκων σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια (Cambridge Esol) κυρίως με θέμα την Μεθοδολογία Διδασκαλίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, HOTEL MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Γιώργος Πισιήλης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2013 όπου διδάσκει μαθήματα των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) in Marketing από το London Metropolitan University, Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στον ίδιο κλάδο από το ΑΞΙΚ. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία όπως το Cavo Maris Beach Hotel (καλοκαίρι 2013), Hilton Park (καλοκαίρι 2009) και Moniatis Hotel (καλοκαίρι 2008). Από το 2014 είναι Marketing Manager του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και είναι επίσης λήπτης βραβείων που αφορούν στο θέμα του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων βραβεύτηκε στους εξής διαγωνισμούς
- 2015: Traditional Menu / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία
- 2015: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία
- 2010: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Γαστρονομία Γαστρογνωσία, Κύπρος
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο θέμα της Διατροφής και Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562