Σεμινάριο με θέμα “Κοπή, Διαδικασία και Επεξεργασία Κρεάτων”

Σεμινάριο με θέμα “Κοπή, Διαδικασία και Επεξεργασία Κρεάτων”

19 Απριλίου 2021

Οι πρωτοετείς φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Γαστρονομικές Τέχνες του KES College, στο πλαίσιο των μαθημάτων «Θεωρία Μαγειρικής» και «Πρακτική Μαγειρικής» επισκέφτηκαν το γνωστό Κρεοπωλείο Σπύρος Μελής στη Λευκωσία  όπου παρακολούθησαν ολοήμερο σεμινάριο για τη σωστή κοπή, διαδικασία και επεξεργασία των κρεάτων.

Το σεμινάριο συνδύαζε τη θεωρητική και την πρακτική πλευρά του θέματος ως επίσης τα μυστικά και τις τεχνικές της σωστής κοπής για επιτυχημένη εκτέλεση μιας συνταγής.

Στο πλαίσιο της θεωρίας, παρουσιάστηκαν εκτενώς οι παραλαβές και η επεξεργασία διαφόρων κρεάτων όπως επίσης και τα διάφορα μέρη του κάθε είδους κρέατος.  Συζητήθηκε, επίσης, η παραδοσιακή κτηνοτροφία και εκτροφή των ζώων, οι αυστηροί έλεγχοι που εφαρμόζονται από την παραγωγή έως και τη μεριδοποίηση, η τεχνογνωσία, η κοπή και η αξιοποίηση των διαφόρων τεμαχίων για την ορθή διαχείρισή τους. Στο πρακτικό κομμάτι, παρουσιάστηκε η κοπή και τα παρασκευάσματα του κρέατος από χοιρινά, βοδινά και αρνιά.

Για άλλη μια χρονιά, το Κρεοπωλείο Σπύρος Μελής σε συνεργασία με το KES College βρέθηκε δίπλα στους αυριανούς επαγγελματίες σεφ, προσπαθώντας μέσα από το σεμινάριο αυτό να μεταλαμπαδεύσει στους φοιτητές τόσο τη γνώση όσο και την εμπειρία ώστε να μάθουν και να αναγνωρίζουν τα διάφορα μέρη κάθε κρέατος ως επίσης και τον τρόπο κοπής και επεξεργασίας τους.

Όλοι οι φοιτητές έμειναν κατενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι γιατί είδαν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας όλη τη διαδικασία και επεξεργασία κοπής κρεάτων κάτι που τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Οι φοιτητές αποχώρησαν με καινούργιες ιδέες και τρόπους επεξεργασίας κρεάτων και δήλωσαν έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή τη θεωρία και τις πρακτικές που παρακολούθησαν.

Η φοιτήτρια του Προγράμματος Σπουδών Γαστρονομικές Τέχνες, Ραφαέλλα Φραντζέσκου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί είδα από κοντά μεγάλα κομμάτια κρέατος και πως γίνεται η ορθή επεξεργασία και ο τεμαχισμός τους. Έχω παρακολουθήσει την κάθε λεπτομέρεια της συγκεκριμένης διαδικασίας σε πραγματικό χώρο εργασίας και αυτό θα με βοηθήσει σημαντικά στη μετέπειτα επαγγελματική μου καριέρα».

Kreopolio

Ο φοιτητής τους ιδίου  Προγράμματος Σπουδών Γιώργος Τρύφωνος, είπε κατά λέξη: «Στη θεωρία όλοι μας μπορούμε να γνωρίζουμε τα διάφορα κομμάτια από ποιο μέρος του κρέατος είναι…. Στο σημερινό σεμινάριο όμως, έμαθα να τα αναγνωρίζω αλλά και να μπορώ να δω από κοντά όλα τα μέρη του κρέατος και πώς μπορώ να τεμαχίζω ορθά όλα τα είδη κρέατος».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά την επίσκεψη των φοιτητών στο κρεοπωλείο τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας της υγείας ενάντια στον Covid-19.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

2021 - 2022

odigos spoudon slogan

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@kes.ac.cy