Άσκηση Εκκένωσης Κτιρίων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Άσκηση Εκκένωσης Κτιρίων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

21 Απριλίου 2021

Την Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία απροειδοποίητη άσκηση εκκένωσης κτιρίων στο KES College στο πλαίσιο της διαπίστωσης της ετοιμότητας των εργαζομένων (διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού), των φοιτητών και των επισκεπτών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο Κολλέγιο σε περίπτωση περιστατικού έκτακτης ανάγκης.

Η Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας [ΕΑΥ] του KES College αποφάσισε να προχωρήσει στην άσκηση αυτή  - όπως εξάλλου γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα –  για την επίτευξη των πιο κάτω σκοπών και στόχων:

  1. Επίδειξη ομαδικού πνεύματος μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου τη δεδομένη στιγμή της άσκησης.
  2. Η ανάδειξη των δυσκολιών/προβλημάτων που προκύπτουν μέσα από ένα έκτακτο περιστατικό.
  3. Η εξοικείωση και ετοιμότητα των μελών της ΕΑΥ να διαχειριστούν αποτελεσματικά και με επιτυχία την κατάσταση.

Η άσκηση έγινε στις 10.40 το πρωί, όταν όλοι οι φοιτητές βρίσκονταν στα εργαστήρια για τα πρακτικά μαθήματά τους.

Όλα τα τμήματα με την βοήθεια των μελών της ΕΑΥ, οι υπεύθυνοι Συντονιστές των Προγραμμάτων Σπουδών και το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού λειτούργησαν άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της διαδικασιών και των οδηγιών εκκένωσης που είχαν εκπαιδευτεί. Αμέσως έκλεισαν οι παροχές ηλεκτρισμού, νερού και υγραερίου, άνοιξαν όλες τις πόρτες και μέσω των διαδρόμων διαφυγής όλοι οι παρευρισκόμενοι με απόλυτη πειθαρχία συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης σε παρακείμενο ανοικτό χώρο.

Έγινε η καταμέτρηση των φοιτητών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και άλλων επισκεπτών που ήταν τη δεδομένη στιγμή στους χώρους του Κολλεγίου χωρίς καμία απώλεια.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΑΥ, κος Παναγιώτης Χατζησυμεού εξήγησε τους λόγους και τα οφέλη της εκκένωσης, τι διαλαμβάνει μια τέτοια άσκηση, επεσήμανε τα δυνατά σημεία και ανέφερε ότι κάποια αδύνατα σημεία που εντοπίστηκαν θα βελτιωθούν. Ολοκληρώνοντας, τόνισε τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και ότι αυτή δεν τελειώνει ποτέ.

Οι φοιτητές χαιρέτησαν την άσκηση γιατί πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες και βελτίωσαν τις γνώσεις τους ώστε σε περίπτωση που τυχόν συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός να είναι σε ετοιμότητα.

Ο συνολικός χρόνος της άσκησης διήρκησε ακριβώς 16 λεπτά (κατά 2 λεπτά πιο βελτιωμένος από την προηγούμενη άσκηση) μέχρι την αποπεράτωσή της, ένα χρόνος που θεωρείται ασφαλής για μια τέτοια άσκηση.

Μέσα από την άσκηση αυτή αξιολογήθηκε η ετοιμότητα, η πειθαρχία, οι γνώσεις και η αποτελεσματικότητα των μελών της ΕΑΥ καθώς επίσης και όλων των παρευρισκόμενων στο Κολλέγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άσκηση τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της υγείας από τον κορωνοϊό.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

2021 - 2022

odigos spoudon slogan

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@kes.ac.cy