Φοιτητές του 1ου έτους του Αξιολογημένου/Πιστοποιημένου Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» εξομολογούνται την εμπειρία που είχαν στο εστιατόριο Μαυρομμάτη στο Παρίσι μέσω του Προγράμματος ERASMUS+
- 8 Σεπτεμβρίου, 2023
- Posted by: Agathi Mantrali
- Category: KES College News
«Η εμπειρία που είχα μέσα από την πρακτική μου άσκηση στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Μαυρομμάτη (Maison Mavrommatis) στο Παρίσι δεν περιγράφεται. Ήταν εξαιρετική και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, φοιτητής του 1ου έτους του Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» του KES College μετά την εκπαίδευσή του μέσω του Προγράμματος Erasmus+ και την επιστροφή του στην Κύπρο.
«Αρχικά, τις πρώτες μέρες ήταν αρκετά δύσκολα τα πράγματα γιατί όλα ήταν, για εμένα, καινούργια και διαφορετικά. Δυσκολεύτηκα με το μετρό και γενικά, με την μετακίνησή μου στο χώρο εργασίας αλλά, μετά από λίγες μέρες, κατάλαβα πώς λειτουργούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μια μεγαλούπολη όπως είναι το Παρίσι και συνήθισα.».
«‘Όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς, έχω να πω ότι είναι πολύ διαφορετικά συγκρίνοντας με το τί γίνεται στις κουζίνες της Κύπρου. Εκεί, δίνουν περισσότερη έμφαση και αγάπη σε ό,τι κάνουν και με αυτόν τον τρόπο, έχουν ένα εξαιρετικό, άρτιο, θα έλεγα, αποτέλεσμα κάθε φορά!. Γενικά, δίνουν αρκετή προσοχή στην καθαριότητα και στην οργάνωση της κουζίνας.».
Συνεχίζοντας ο Μιχάλης ανέφερε: «Ο σεφ ήταν αρκετά αυστηρός με το κομμάτι της καθαριότητας αλλά και της οργάνωσης. Πολλές φορές, όταν χρειαζόμουν κάποια βοήθεια, με βοηθούσε και μου έδειχνε το σωστό τρόπο εκτέλεσης μιας συγκεκριμένης παρασκευής! Επίσης, οι υπόλοιποι μάγειρες ήταν πολύ ευγενικοί και καλοί μαζί μου, αφού πάντοτε ήταν πρόθυμοι να μου δείξουν και να μου εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια πώς γίνεται σωστά μια παρασκευή. Γενικά, το κλίμα στο χώρο εργασίας ήταν τόσο ομαδικό και υπέροχο που για εμένα ήταν η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσω!».
Ο Αντώνης Αντωνίου, επίσης φοιτητής του 1ου έτους του Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» του KES College, πρόσθεσε ότι «το κλίμα στη δουλειά ήταν όντως υπέροχο που σε έκανε να έχεις περισσότερη όρεξη για όμορφες μαγειρικές δημιουργίες. Είχα την ευκαιρία να εργαστώ στα περισσότερα πόστα την ώρα της εξυπηρέτησης όπου, εκεί έμαθα πώς είναι να δουλεύεις κάθε φορά σε διαφορετικό πόστο», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το εργοστάσιο, το οποίο επίσης επισκέφτηκαν οι δύο φοιτητές, ανέφεραν ότι εκεί έμαθαν αρκετά αλλά ήταν διαφορετικά σε σχέση με όσα εκπαιδεύτηκαν στο εστιατόριο, λόγω του ότι το εργοστάσιο παράγει μεγάλες ποσότητες φαγητού και με πιο απλό τρόπο σε σχέση με το εστιατόριο.
Τέλος, οι φοιτητές σημείωσαν ότι κατά το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι τους στο Παρίσι, γνώρισαν πολύ καλούς ανθρώπους που τους βοήθησαν να εξελιχθούν τόσο μαγειρικά, όσο και ως προσωπικότητες.
Η εμπειρία που απέκτησαν μέσα από την καλοκαιρινή πρακτική άσκησή τους, ειδικά στο εξωτερικό σε επιλεγμένες μονάδες βραβευμένες με αστέρια Michelin δεν περιγράφεται, όπως είπαν κατά λέξη οι φοιτητές, οι οποίοι ανέφεραν ότι θα το επαναλάβουν αν τους δοθεί η ευκαιρία και στο μέλλον.
Οι φοιτητές εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κ. Μαυρομμάτη που τους δέχτηκε στο εστιατόριό του και τους έδωσε αυτή τη μοναδική εμπειρία ως επίσης και στο Κολλέγιό τους που τους έδωσε την ευκαιρία μέσω του Προγράμματος Erasmus+ να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό.