Greek

Μασάζ χαλαρωτικό, ηρεμιστικό και θεραπευτικό. Μασάζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, το αδυνάτισμα και για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Όλα τα είδη του μασάζ έχουν ως τελικό αποτέλεσμα τη μείωση του στρες και της έντασης. Την ξεκούραση των μυών και την ανακούφιση από πόνους.

Το μασάζ είναι μια θεραπευτική μέθοδος η οποία αναδύεται από τα βάθη των αιώνων. Η εξέλιξη του μασάζ μέσα στο χρόνο έχει οδηγήσει στη δημιουργία ειδών και παραλλαγών του μασάζ που προσφέρουν αυτό που ζητά ο καθένας από εμάς ξεχωριστά.

Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο σκοπός για τον οποίο θα εφαρμοστεί η μάλαξη έτσι ώστε να γίνει σωστή επιλογή του είδους του μασάζ που πρέπει να εφαρμόσετε. Το μασάζ σώματος μπορεί να γίνει με σκοπό το αδυνάτισμα, τη μείωση της κυτταρίτιδας, τη χαλάρωση, την αναζωογόνηση ή τη διέγερση του οργανισμού. Μασάζ μπορεί να γίνει επίσης κατά των πόνων (καταπραϋντικό) ή προληπτικά για την καλύτερη υγεία και ευεξία. Μπορεί επίσης να γίνει συνδυασμός θεραπειών και μάλαξης όπως απολέπιση σώματος, φύκια, λάσπη, σοκολάτα, κρυοθεραπεία για σύσφιξη αλλά και συνδυασμός με άλλες ειδικότητες πέραν της αισθητικής, όπως δίαιτα με τη βοήθεια διαιτολόγου ή φαρμακευτική αγωγή με τη συμβολή γιατρού.

Υπάρχουν τέσσερα βασικά είδη μάλαξης που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε. Η πιο διαδεδομένη είναι η Ηρεμιστική Μάλαξη κατά την οποία εφαρμόζετε αργές, απαλές κινήσεις με σκοπό τη χαλάρωση, την ηρεμία, την αναλγησία, την ξεκούραση και τη μείωση της υπερέντασης.

Ακολουθεί η Μάλαξη Αδυνατίσματος την οποία εφαρμόζετε τοπικά στα σημεία τα οποία θέλετε να αδυνατίσουν ή γενικά σε όλο το σώμα. Η πίεση των κινήσεων πρέπει να είναι περισσότερη από της Ηρεμιστικής Μάλαξης αλλά όχι υπερβολική γιατί υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας αιματωμάτων και πρόκλησης πόνου.

Το ίδιο ισχύει για τη Μάλαξη της Κυτταρίτιδας, της οποίας η εφαρμογή έχει ως κύριο σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης τού δέρματος, αλλά και της υφής του. Η μάλαξη για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας εφαρμόζεται τοπικά.

Τέλος, η Λεμφική Μάλαξη η οποία εφαρμόζετε κυρίως για περιπτώσεις όπου η αποτοξίνωση του σώματος είναι ο κύριος στόχος, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της κυτταρίτιδας. Η λεμφική κυκλοφορία αυξάνεται και έτσι αποβάλλονται οι άχρηστες ουσίες του οργανισμού. Για την εφαρμογή της λεμφικής μάλαξης εξασκείται πίεση στα σημεία από όπου περνά η λέμφος, συντονισμένη με το σφυγμό του ατόμου που δέχεται τη μάλαξη.

Για την πιο εύκολη και αποτελεσματική εφαρμογή της μάλαξης είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε προϊόντα ως βάση. Η επιλογή του καταλληλότερου προϊόντος παίζει ρόλο στα αποτελέσματα της μάλαξης. Τα προϊόντα βοηθούν στο να γλιστράνε τα χέρια ευκολότερα στο σώμα και όχι να βρίσκουν αντίσταση, κάτι που θα δημιουργήσει αίσθημα δυσφορίας και αγανάκτησης. Τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εφαρμογή της μάλαξης είναι τα λάδια, οι κρέμες και η πούδρα.

Το λάδι θεωρείται το πιο εύκολο στη χρήση του, αφού με λίγη ποσότητα τα χέρια γλιστρούν εύκολα, προσφέροντας στο δέρμα τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Τα λάδια που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως φυτικά σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια. Οι κρέμες μπορεί να είναι θερμαντικές ή ουδέτερες. Η θερμαντικές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις ενώ οι ουδέτερες είναι απλά αρωματισμένες με πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Είναι κατάλληλες για τα ξηρά και ευαίσθητα δέρματα. Η πούδρα επιτρέπει τον καλό έλεγχο των μυών. Είναι πιο κατάλληλη για τα λιπαρά δέρματα και σε άτομα που ιδρώνουν εύκολα. Αποφεύγεται σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο καθένας από εμάς αξίζει λίγο χρόνο γαλήνης και ηρεμίας. Είναι στο χέρι σου να αφεθείς στον υπέροχο κόσμο του μασάζ…

Της Μαρκέλλας Σιαρλή, Συντονίστρια Προγραμμάτων Σπουδών Αισθητικής

 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις!

Related item

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: [email protected]