Greek

Τα νύχια μαρτυρούν τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού μας.

Η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων ευθύνεται για πολλά από τα προβλήματα των νυχιών, όπως όταν η επιφάνειά τους έχει ραβδώσεις, λεκέδες ή εξογκώματα. Η κατάχρηση κατά τη διαδικασία του μανικιούρ και τα κακής ποιότητας βερνίκια, σε συνδυασμό και με την επίδραση του νερού και των απορρυπαντικών, μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία των νυχιών. Η προσεγμένη διατροφή είναι ένας πρωτεύοντας ρόλος στη διατήρηση της καλής κατάστασης των νυχιών. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, σίδηρο, βιταμίνες και πρωτεΐνες όπως τα θαλασσινά, οι φακές, τα λαχανικά και το ψάρι είναι τα πιο ιδανικά.

Σημαντικό ρόλο στην καλή εικόνα των νυχιών μας παίζει και το επάγγελμα. Η χειρωνακτική εργασία σίγουρα καταπονεί τα νύχια και τα φθείρει σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές λόγω της εργασίας μας αναγκαζόμαστε να φοράμε γάντια για να τα προστατέψουμε ή αφήνουμε κοντά για να μπορούμε να τα καθαρίζουμε πιο εύκολα. Βρωμιά που δε μπορεί να αφαιρεθεί, μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις ή επώδυνα σπασίματα.

Κάθε γυναίκα χρειάζεται όμορφα νύχια και δέρμα. Στις γυναίκες η ωραία εικόνα των χεριών είναι καθοριστική. Κάτι σαν αξεσουάρ το οποίο κουβαλάς καθημερινά μαζί σου. Πολλοί άνδρες έχουν πλέον βάλει στη ζωή τους την περιποίηση των χεριών, αφού είναι ένδειξη καθαριότητας και ανώτερου επιπέδου υγιεινής, ειδικά τα άτομα που έρχονται σε επαφή με κόσμο καθημερινά. Θα σας άρεσε να σας σερβίρει το φαγητό σας στο εστιατόριο ένα γκαρσόνι με λερωμένα νύχια; Δε νομίζω…

 Nails blog 816X495

Η διαδικασία του μανικιούρ μπορεί να γίνει από τον καθένα μας στο σπίτι. Σίγουρα μια πιο ολοκληρωμένη και επαγγελματική προσέγγιση θα γίνει από μια επαγγελματία μανικιουρίστα ή μια αισθητικό. Εάν υπάρχει σκασμένο δέρμα ίσως πρέπει να προηγηθεί περιποίηση των χεριών με ενυδατικά και καταπραϋντικά προϊόντα για την αποφυγή μολύνσεων. Σε προβληματικές περιπτώσεις όπου υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες όπως φλεγμονές, πρήξιμο, μύκητες κτλ., μόνο ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει. Πρέπει να επιλέγετε πολύ προσεχτικά το άτομο που θα σας παρέχει υπηρεσία περιποίησης νυχιών. Λανθασμένη υπηρεσία μανικιούρ μπορεί να επιφέρει χειρότερα αποτελέσματα ή να προκαλέσει πόνο. Είναι απαραίτητο το άτομο που θα σας φροντίσει να είναι σε θέση να χειριστεί την κατάσταση επιδέξια. Αν χρειάζεται να επισκεφτείτε γιατρό, τότε η επαγγελματίας πρέπει να ενεργεί πάνω απ‘ όλα υπεύθυνα για να διασφαλίσει τη δική σας υγεία. 

Περιποίηση των νυχιών σε 6 μικρά βήματα: 

Βήμα 1ο : Λιμάρουμε τα νύχια για να δώσουμε σχήμα και τα βυθίζουμε σε χλιαρό νερό.

Βήμα 2ο : Βουρτσίζουμε και καθαρίζουμε τα νύχια.

Βήμα 3ο : Κόβουμε πετσάκια και παρανυχίδες πολύ προσεκτικά.

Βήμα 4ο : Κάνουμε μασάζ στα χέρια και τα νύχια με μια ενυδατική (όχι πολύ λιπαρή) κρέμα.

Βήμα 5ο : Με ειδική λίμα λειαίνουμε την επάνω επιφάνεια των νυχιών, αφού καθαρίσουμε τη κρέμα με ασετόν.

Βήμα 6ο : Τοποθετούμε βάση μανικιούρ, βερνίκι στο χρώμα της αρεσκείας μας και το ειδικό βερνίκι για στέγνωμα και προστασία από πάνω.

Καθημερινά είναι απαραίτητη η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας χεριών και η αποφυγή της έκθεσής τους στο κρύο και τα απορρυπαντικά. Καλύτερο είναι να φοράτε πάντοτε γάντια.

Της Μαρκέλλας Σιαρλή, Συντονίστρια Προγραμμάτων Σπουδών Αισθητικής 

Nails inner 816X495

 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις!

Related item

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: [email protected]