Greek

Το κρασί θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά ποτά. Εμφανίζεται ανά τους αιώνες δεμένο με τον άνθρωπο, και κατέχει εξέχουσα θέση σε πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες

 ως μοναδικό ποτό, αρμονικά συνδεδεμένο με την καλή σωματική και ψυχική κατάσταση, του ισορροπημένου τρόπου ζωής και τη μακροζωία. Από την αρχαιότητα οι  γιατροί της εποχής, ανάμεσα τους και ο Ιπποκράτης αναγνώρισαν τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού στην υγεία, και το χρησιμοποιούσαν θεραπευτικά, κάνοντάς το ίσως το παλιότερο φάρμακο, γνωστό εδώ και 5.000 χρόνια.

Τα τελευταία  χρόνια έχουν γίνει πολλές επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι το κρασί και κυρίως το κόκκινο, έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στην υγεία όταν πίνεται σε καθημερινή βάση με το φαγητό και με μέτρο. Αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού, προκαλεί ευεξία, βοηθά στη μακροζωία και παράλληλα συμβάλει στην εξωτερική ομορφιά.

 

Ευεργετικές Ιδιότητες του κρασιού στο δέρμα

Το κόκκινο κρασί μπορεί να αποτελέσει συνταγή νεότητας, αφού οι πολύτιμες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που φημίζεται ότι περιέχει το καθιστούν μια υγιεινή επιλογή. Διαποτίζει το δέρμα με άλατα ασβεστίου και μαγνησίου, που έχουν αντιβακτηριακές και αντιΐκές ιδιότητες.

Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και της γήρανσης με την αποκατάσταση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, βοηθώντας στη σύσφιξη και το γέμισμα των ρυτίδων. Τα θετικά και αρνητικά ιόντα που περιέχει είναι μια πηγή παροχής οξυγόνου. Αποτοξινώνει το δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει πιο λείο, λαμπερό και υγιές. Χρησιμοποιείται για αφαίρεση λεκέδων, πανάδων και κηλίδων από τον ήλιο. Σε ορισμένες γυναίκες συνιστάται η χρήση του ως τονωτικό για το δέρμα τους, ενώ παράλληλα μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Το κρασί περιέχει επίσης φυσικά οξέα φρούτων (AHA), τα οποία έχουν αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εφαρμόζοντας το κόκκινο κρασί στο πρόσωπο καταπολεμάται η ακμή και καθαρίζουν οι πόροι. Ελαττώνει επίσης, τη λιπαρότητα και τη συμφόρηση του δέρματος.

Αν και το κόκκινο κρασί έχει αντιγηραντικές και θεραπευτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν από το στρες και αναζωογονούν το δέρμα, ωστόσο το λευκό συμβάλλει στη σύσφιξη των ανοικτών πόρων και την πρόληψη της ακμής.

Είναι φράγμα ενάντια στη ζημιά από τον ήλιο για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Όμως, δεν πρέπει να θεωρείται ως υποκατάστατο για τα αντηλιακά.

Αρωματίστε και περιποιηθείτε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας το κρασί που ταιριάζει στον τύπο σας. Είναι μια σοφή επιλογή.

Όλο και περισσότερο τα προϊόντα προσώπου και σώματος με κρασί κερδίζουν τεράστια δημοτικότητα. Μπορείτε να έχετε περισσότερη λάμψη από μια περιποίηση προσώπου με κρασί από μία κανονική περιποίηση.

Κάντε στον εαυτό σας μια περιποίηση με κρασί

Αρχίζοντας από το πρόσωπο σας, χρησιμοποιήστε μια κρέμα καθαρισμού για αφαίρεση των ακαθαρσιών. Κάντε απολέπιση χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από ζάχαρη και κρασί, θα κάνει το πρόσωπο σας βελουδένιο. Συνεχίστε τοποθετώντας μια ζεστή πετσέτα ή ατμό για πέντε με δέκα λεπτά. Ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους για να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες μέσω του ιδρώτα. Μετά τον ατμό κάντε μασάζ με ένα μείγμα από κρασί, βότανα και αιθέρια έλαια τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και εφαρμόστε κυκλικές κινήσεις με τους αντίχειρες και τα δάκτυλα, ξεκινώντας από κεφάλι και πιέζοντας σε σημεία όπως κροτάφους, ανάμεσα στα φρύδια, πιγούνι κ.α.. Αυτό θα επιτρέψει στους μυς του προσώπου να χαλαρώσουν, το κρασί θα διαπεράσει το δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να αναζωογονηθεί. Καθαρίστε το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι.

Εφαρμόστε στο πρόσωπο και το λαιμό μια μάσκα προσώπου από τις προτεινόμενες. Αφήστε την για 20 λεπτά και ξεπλύνετε.

Για τονωτικό μπορείτε να ψεκάσετε το πρόσωπο με κρασί. Ενυδατώστε με μία έτοιμη κρέμα από την αγορά που περιέχει εκχύλισμα κόκκινου κρασιού και έλαιο κουκουτσιού σταφυλιού, ανάλογα πάντοτε με το τύπο δέρματος σας.

Μάσκα καθαρισμού για όλους τους τύπους δέρματος

Ανακατέψετε ½ φλιτζάνι κρασί με 1 κουταλιά σούπας μέλι.

Ξηρό Δέρμα

Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας γλυκό κόκκινο κρασί με ​​το ½ κουταλιά της σούπας τζελ αλόης βέρα και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Προσθέστε δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Λιπαρό Δέρμα επιρρεπές στην ακμή

Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί με ​​γιαούρτι και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από τσαγόδεντρο.

Μάσκα Λίφτινγκ

Χτυπήστε ένα ασπράδι το αυγού μέχρι να γίνει μαρέγκα προσθέστε 3 κουταλιές κόκκινο κρασί, 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλιά πράσινο τσάι σε σκόνη και 1 κουταλιά κακάο.

Συνεχίστε την περιποίησή σας εφαρμόζοντας ένα απολεπιστικό σώματος, χρησιμοποιώντας σπόρους σταφυλιού, μέλι, μούστο και λάδι από λεβάντα.

Τέλος απολαύστε ένα μπάνιο με κόκκινο κρασί, γάλα, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεβάντα και ροδοπέταλα, σε ένα ήρεμο περιβάλλον ανάβοντας κεράκια, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική και πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Καλή απόλαυση!

Της Άντρης Σιδέρη, Συντονίστρια 2ετούς Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής

 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις!

Related item

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: [email protected]