www.kes.ac.cy
Το Κολλέγιο Γενικές Πληροφορίες Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Προγράμματα Σπουδών Αξιολογήσεις & Συνεργασίες Αποστολή Αιτήματος Νέα Βιβλιοθήκη Ενημερωτικό Δελτίο Δίδακτρα
Share this page

 

  • Εγγεγραμμένο Πρόγραμμα Σπουδών στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
  • Αξιολογημένο Πρόγραμμα Σπουδών από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε)
  • Κρατική Χορηγία και Φοιτητική Μέριμνα (Στέγαση, Σίτιση, Αγορά Βιβλίων, Αγορά Ηλεκτρονικού Υπολογιστή) 

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

Φοίτηση: Πρωινή ή Βραδινή

Κριτήρια Εισδοχής:

Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμό 14 και άνω

Διάρκεια Σπουδών:

4 έτη

 

Εξωτερικές Εξετάσεις:

To KES College είναι αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο από το εξεταστικό σώμα Royal Society for the Promotion of Health (RSPH) του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι φοιτητές του Προγράμματος αυτού μπορούν να παρακαθίσουν τις εξετάσεις του RSPH και να πάρουν τα αντίστοιχα διπλώματα στα εξής θέματα: 

    • Level 2 Award in Food Safety in Catering
    • Certificate in HACCP
    • Level 2 Award in Health & Safety
    • Level 3 Award in Supervising Food Safety in Catering

Συντονιστής/στρια Προγράμματος:

Παναγιώτης Χατζησυμεού

Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία

Τηλ.: 0035722875737

E-mail: culinary.arts@kes.ac.cy

 

Δείτε τη Δομή του Προγράμματος

Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (4 έτη/240 ECTS, Πτυχίο) (Επικέντρωση: Γαστρονομικές Τέχνες)

Πλεονεκτήματα Φοιτητών

Σύμφωνα με παγκόσμιες στατιστικές και μελέτες, ο τομέας του τουρισμού και ειδικά της ξενοδοχειακής βιομηχανίας θα συνεχίσει να διευρύνεται. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για απασχόληση πλήρως καταρτισμένων ατόμων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τομέα και που θα ηγηθούν για την εξέλιξή του. Επιπρόσθετα, η επίδραση της ξένης κουζίνας και η διεύρυνση των γαστρονομικών προτιμήσεων της κυπριακής κοινωνίας έχουν συμβάλει στη δημιουργία βελτιωμένων ευκαιριών εργοδότησης ή αυτοεργοδότησης επαγγελματιών μαγείρων.

  • Η εισαγωγή στις θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της παρασκευής εδεσμάτων για προσωπικό πρώτης γραμμής στον τομέα των γαστρονομικών τεχνών.
  • Η παροχή ευκαιριών εξάσκησης σε ένα πλατύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο για άτομα πρώτης γραμμής, όσο όμως και για το προσωπικό που έχει εποπτικά καθήκοντα στον τομέα των γαστρονομικών τεχνών.
  • Η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων για τα άτομα που θα απασχοληθούν σε διευθυντικές θέσεις στον τομέα των γαστρονομικών τεχνών

Πρακτική Εξάσκηση

Οι φοιτητές του Προγράμματος αυτού οφείλουν να εκτελέσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρακτική εξάσκηση διάρκειας 4 μηνών.

 

Εργαστηριακή Υποδομή 

Το KES College διαθέτει 4 σύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής/ Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής, τα οποία είναι εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα και σκεύη παρασκευής και σερβιρίσματος.

Ευκαιρίες Εργοδότησης

 Απόφοιτοι του Προγράμματος Σπουδών μπορούν να εργαστούν σε:

  • Εστιατόρια
  • Ξενοδοχεία
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Επιχειρήσεις catering
  • Αερογραμμές (ετοιμασία γευμάτων)

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Ιούνιος 2017

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Νέα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562
Email: info@kes.ac.cy

 | Δημιούργημα της: Dynamic Works

Με την ισχύ του EasyConsole CMS