www.kes.ac.cy
Το Κολλέγιο Γενικές Πληροφορίες Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Προγράμματα Σπουδών Αξιολογήσεις & Συνεργασίες Αποστολή Αιτήματος Νέα Βιβλιοθήκη Ενημερωτικό Δελτίο Δίδακτρα
Share this page
  • Εγγεγραμμένο Πρόγραμμα Σπουδών στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
  • Αξιολογημένο Πρόγραμμα Σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης  - Πιστοποίησης (Σ.ΕΚ.Α.Π)
  • Κρατική Χορηγία
 

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

Φοίτηση: Πρωινή ή Βραδινή

Κριτήρια Εισδοχής:

Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμό 14 και άνω

Διάρκεια Σπουδών:

3 έτη

Συντονιστής/στρια Προγράμματος:

Παναγιώτης Χατζησυμεού

Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία

Τηλ.: 0035722875737

Email: culinary.arts@kes.ac.cy

 

Δείτε τη Δομή του Προγράμματος

Διεύθυνση Γαστρονομικών Τεχνών, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής (3 έτη/ 180 ECTS, Ανώτερο Δίπλωμα) (Επικέντρωση στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική)

Στόχοι του Προγράμματος

  • Εξασφαλίζει στους/στις φοιτητές/τριες τη δυνατότητα ανάπτυξης επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων όσο αφορά τη διαχείριση, την οργάνωση και τη λειτουργία της επιχείρησής τους.
  • Προσφέρει επαγγελματική εξειδίκευση σε σύγχρονα θέματα που αφορούν τις Γαστρονομικές τέχνες, την Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική όπως για παράδειγμα την παραγωγή προϊόντων για άτομα με προβλήματα υγείας ή που ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή.
  • Να αναπτύξει το επιχειρηματικό πνεύμα στους φοιτητές/τριες με την προσθήκη μαθημάτων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα.
  • Να βοηθήσει τους/τις φοιτητές/τριες να αναπτύξουν στάσεις που είναι αναγκαίες για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.
  • Να καταστήσει ικανούς/ές τους/τις φοιτητές/τριες να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους πελάτες, να προσδιορίζουν λύσεις και να παρέχουν ορθές συμβουλές. 

Πρακτική Εξάσκηση

Οι φοιτητές/τριες είναι υποχρεωμένοι να εργασθούν για 13 εβδομάδες σε επιλεγμένους χώρους που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Σπουδών τους όπως: Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία κλπ, την περίοδο 1η Ιουνίου – 30η Σεπτεμβρίου.

 

Εργαστηριακή Υποδομή 

Το KES College διαθέτει 4 σύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής/ Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής, τα οποία είναι εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα και σκεύη παρασκευής και σερβιρίσματος.
 
 

Ευκαιρίες Εργοδότησης

  • Διαχείριση Επιχείρησης τροφίμων
  • Διαχείριση Επιχείρησης αρτοπαρασκευασμάτων και γλυκών
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Διεύθυνση μεγάλων επισιτιστικών χώρων
  • Αρχιμάγειρες εστιατορίου,
  • Υπεύθυνοι τμήματος καντίνας 
  • Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Κρουαζιερόπλοια 
  • Επισιτιστικές Μονάδες σε χώρους Υγείας, Εκπαίδευσης κ.α.
  • Ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας αυτόνομη επιχείρηση
 
 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Ιούλιος 2017

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Νέα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562
Email: info@kes.ac.cy

 | Δημιούργημα της: Dynamic Works

Με την ισχύ του EasyConsole CMS