www.kes.ac.cy
Το Κολλέγιο Γενικές Πληροφορίες Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Προγράμματα Σπουδών Αξιολογήσεις & Συνεργασίες Αποστολή Αιτήματος Νέα Βιβλιοθήκη Ενημερωτικό Δελτίο Δίδακτρα
Share this page
  •  Εγγεγραμμένο Πρόγραμμα Σπουδών στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
  • Αξιολογημένο Πρόγραμμα Σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης  - Πιστοποίησης (Σ.ΕΚ.Α.Π)
  • Κρατική Χορηγία
 

 

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

Φοίτηση: Πρωινή ή Βραδινή

Κριτήρια Εισδοχής:

Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διάρκεια Σπουδών:

2 έτη

 

Συντονιστής/στρια Προγράμματος:

Παναγιώτης Χατζησυμεού

Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία

Τηλ.: 0035722875737

E-mail: culinary.arts@kes.ac.cy

 

Δείτε τη Δομή του Προγράμματος

Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική (2 έτη/120 ECTS, Δίπλωμα) (Επικέντρωση στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική)

Στόχοι του Προγράμματος

  • Nα δημιουργήσει επαγγελματίες Αρτοποιούς και Ζαχαροπλάστες.
  • Οι απόφοιτοι να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη πρακτική εμπειρία στις απαιτήσεις λειτουργίας ενός Αρτοποιείου / Ζαχαροπλαστείου με αποτέλεσμα την αποδοτική εργασία τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο.
  • Οι απόφοιτοι να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη πρακτική εμπειρία στις απαιτήσεις λειτουργίας μιας σύγχρονης κουζίνας με αποτέλεσμα την αποδοτική εργασία τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο.
  • Να κατανοήσουν οι απόφοιτοι τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας επιχείρησης, τους προσδιοριστικούς παράγοντες του κόστους παραγωγής, τη χρήση νέων τεχνολογιών και όλου του φάσματος της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Να διδάξει στους απόφοιτους την εφαρμογή των μεθόδων υγιεινής και καθαριότητας που απαιτούνται κατά την παρασκευή φαγητού, αρτοσκευασμάτων και ειδών ζαχαροπλαστικής
  • Την ανάπτυξη τεχνικών διακόσμησης γλυκισμάτων και δημιουργικών εμφανίσεων.
  • Την άρτια εξειδίκευση τών φοιτητών/τριών στον χειρισμό του εξοπλισμού.
  • Το σχεδιασμό και την παραγωγή νέων μεθόδων και τεχνικών που αφορούν τις Γαστρονομικές Τέχνες.

Εργαστηριακή Υποδομή 

Το KES College διαθέτει 4 σύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής/ Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής, τα οποία είναι εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα και σκεύη παρασκευής και σερβιρίσματος. 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

Οι φοιτητές/τριες είναι υποχρεωμένοι να εργασθούν για 13 εβδομάδες σε επιλεγμένους χώρους που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Σπουδών τους όπως: «Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία κλπ», την περίοδο 1η Ιουνίου – 30η Σεπτεμβρίου.

 

 

 

Ευκαιρίες Εργοδότησης

  • Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  • Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις
  • Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων, εμπορικών πολυκαταστημάτων, σχολείων, νοσοκομείων, ιδρυμάτων, μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τρένων, κρουαζιερόπλοιων, πλοίων ακτοπλοΐας κ.λ.π.).
  • Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρίες Catering
  • Ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας αυτόνομη επιχείρηση

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Σεπτέμβριος 2017

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Νέα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562
Email: info@kes.ac.cy

 | Δημιούργημα της: Dynamic Works

Με την ισχύ του EasyConsole CMS