www.kes.ac.cy
Το Κολλέγιο Γενικές Πληροφορίες Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Προγράμματα Σπουδών Αξιολογήσεις & Συνεργασίες Αποστολή Αιτήματος Νέα Βιβλιοθήκη Ενημερωτικό Δελτίο Δίδακτρα
Share this page
  • Εγγεγραμμένο Πρόγραμμα Σπουδών στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
  • Αξιολογημένο Πρόγραμμα Σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης  - Πιστοποίησης (Σ.ΕΚ.Α.Π)
  • Κρατική Χορηγία

 

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

Φοίτηση: Πρωινή ή Βραδινή

Κριτήρια Εισδοχής:

Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διάρκεια Σπουδών:

2 έτη

Συντονιστής/στρια Προγράμματος:

Παναγιώτης Χατζησυμεού

Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία

Τηλ.: 0035722875737

E-mail: culinary.arts@kes.ac.cy

 

Δείτε τη Δομή του Προγράμματος

Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική (2 έτη/120 ECTS, Δίπλωμα) (Επικέντρωση στις Γαστρονομικές Τέχνες)

Στόχοι του Προγράμματος

  • Nα δημιουργήσει επαγγελματίες στις Γαστρονομικές Τέχνες.
  • Οι απόφοιτοι να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη πρακτική εμπειρία στις απαιτήσεις λειτουργίας μιας σύγχρονης κουζίνας με αποτέλεσμα την αποδοτική εργασία τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο.
  • Να κατανοήσουν οι απόφοιτοι τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας επιχείρησης, τους προσδιοριστικούς παράγοντες του κόστους παραγωγής, τη χρήση νέων τεχνολογιών και όλου του φάσματος της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Να διδάξει στους απόφοιτους την εφαρμογή των μεθόδων υγιεινής και καθαριότητας που απαιτούνται κατά την παρασκευή φαγητού.
  • Την άρτια εξειδίκευση τών φοιτητών/τριών στον χειρισμό του εξοπλισμού.
  •  Τον σχεδιασμό και την παραγωγή νέων μεθόδων και τεχνικών που αφορούν τις Γαστρονομικές Τέχνες.
Πρακτική Εξάσκηση:

Οι φοιτητές/τριες είναι υποχρεωμένοι να εργασθούν για 13 εβδομάδες σε επιλεγμένους χώρους που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Σπουδών τους όπως: Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία κλπ, την περίοδο 1η Ιουνίου – 30η Σεπτεμβρίου.

 

Εργαστηριακή Υποδομή 

Το KES College διαθέτει 4 σύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής/ Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής, τα οποία είναι εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα και σκεύη παρασκευής και σερβιρίσματος.
 

Ευκαιρίες Εργοδότησης

  • Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  • Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις
  • Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων, εμπορικών πολυκαταστημάτων, σχολείων, νοσοκομείων, ιδρυμάτων, μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τρένων, κρουαζιερόπλοιων, πλοίων ακτοπλοΐας κ.λ.π.).
  • Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρίες Catering
  • Ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας αυτόνομη επιχείρηση
 
 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Νοέμβριος 2017

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Νέα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562
Email: info@kes.ac.cy

 | Δημιούργημα της: Dynamic Works

Με την ισχύ του EasyConsole CMS